1. Home
  2. gebruik Blocs
  3. Design
  4. Toegang tot globale stalen via de Class Manager

Toegang tot globale stalen via de Class Manager

Er zijn meerdere manieren om kleur toe te voegen aan elementen in Blocs, u kunt ofwel statische kleuren gebruiken die worden toegepast via een aangepaste CSS-klasse of u kunt algemene stalen gebruiken. Wanneer u kleuren toepast via een aangepaste klasse, merkt u misschien dat u niet rechtstreeks toegang hebt tot de kleuren die u hebt opgeslagen als Global Swatches.

Er is een eenvoudige manier om verwijzingen naar Wereldwijd staal kleuren, zodat u ze kunt openen via de Klasse-editor en andere gebieden van Blocs.

Een globale staalreferentie opslaan

Om een ​​Global Swatch-referentie op te slaan, opent u eerst het Wereldwijde staalmanager en selecteer het staal dat u wilt opslaan. Nu Links klikken de kleur goed gelegen aan de rechtsboven in de hoek van het Global Swatch Manager-venster, zal dit het pop-upvenster voor de kleurkiezer openen. Onderaan de pop-up van de kleurenkiezer ziet u 2 rijen lege dozen, dit zijn slots waarin u staalreferenties kunt opslaan voor gebruik elders in Blocs.

Om een ​​staal in een van deze slots op te slaan, navigeert u eenvoudig naar het mini-staal dat zich in het links van de 2 rijen lege velden en sleep deze over een van de velden. Deze kleurreferentie wordt nu opgeslagen voor verder gebruik elders in Blocs.

De volgende keer dat u de kleurenpopover opent via de Projectinstellingen of de Klasse-editor u zult merken dat u nog steeds toegang hebt tot deze staalkleur omdat deze in een sleuf is opgeslagen. Links klikken deze sleuf stelt de kleurpopover-besturingswaarden in op die kleurreferentie.

Wereldwijde stalen

U kunt meer lezen over het gebruik van globale stalen en de Swatch Manager hier.