1. Home
  2. gebruik Blocs
  3. Design
  4. Styling Navigatie Actieve pagina
  1. Home
  2. Tips
  3. Styling Navigatie Actieve pagina

Styling Navigatie Actieve pagina

Blocs laat u gemakkelijk de visuele stijl van navigatielinks regelen die overeenkomen met de huidige pagina-URL van de webbrowser. Vanuit het gebruikersperspectief helpt dit om te bepalen welke pagina momenteel wordt bekeken.

belangrijk

Houd er rekening mee dat. Deze instelling zou niet verwarren met de instelling van de actieve staatsklasse in de Klasse-editor.

De actieve klasse instellen

Het is heel eenvoudig om de actieve klasse in te stellen. Open gewoon het project instellingen en vul het invoerveld met het label Actieve Link-klasse met de klassenaam die u op een navigatielink wilt toepassen als deze overeenkomt met de huidige pagina-URL.

As Blocs is gebaseerd op Bootstrap 4, is er standaard al een actieve klas ingesteld die u kunt gebruiken. Gewoon invoeren actieve in het invoerveld van de actieve linkklasse (te vinden in het project instellingen) en alle actieve paginakoppelingen zullen van kleur veranderen wanneer ze actief zijn.

Styling van de Active Class

Om het uiterlijk van een aangepaste actieve statusklasse in te stellen, voegt u eenvoudig een nieuwe aangepaste klasse toe met dezelfde naam, bijvoorbeeld actieve via de Klasse Manager en pas de waarden voor de klas aan met behulp van de Class Editor.

Bekijk een voorbeeld van de actieve klasse

Actieve klassen worden niet toegepast of weergegeven in het Blocs ontwerpomgeving, maar ze zijn ingeschakeld in de voorbeeldmodus en wanneer u uw site exporteert en host.

Bijgewerkt op 18th mei 2021