AI assistent

De AI-assistent brengt de kracht van AI in de Blocs ontwerp omgeving. Het kan worden gebruikt om de inhoud binnen een Blocs project.

Start AI-assistent

Navigeer naar om de AI-assistent te starten Hoofdmenu > Venster > AI-assistent of gebruik de sneltoets ⇧+⌘+A.

ChatGPT

De Blocs AI Assistant kan worden uitgebreid om de intelligentie van te benutten ChatGPT, om nauwkeurigere reacties en aanvullende AI-mogelijkheden te leveren.

Om ChatGPT te gebruiken met Blocs je hebt een Open AI nodig API sleutel, kunt u er een krijgen door een account aan te maken bij Open AI en dan op weg naar de accountinstellingen en het genereren van een geheime API-sleutel.

Voeg ChatGPT API-sleutel in

Zodra u uw ChatGPT API-sleutel heeft, kunt u deze invoeren in het Assistent-optiepaneel, dat toegankelijk is door op het menupictogram in de rechterbovenhoek van het Assistent-venster te klikken.

Selecteer ChatGPT-model

Vanuit het deelvenster Assistent-opties is het ook mogelijk om het AI-model te selecteren dat u wilt dat de Assistent gebruikt bij het communiceren met de Open AI API.

Belangrijk!

GTP-4 is nog steeds in privé-bèta en de toegang is alleen op uitnodiging.

Actie

Er zijn drie beschikbare actie-opties, Genereer, Edit en Chat. Genereren wordt gebruikt wanneer u wilt dat de Assistent vanuit het niets inhoud in uw project genereert. De actie Bewerken wordt gebruikt wanneer u wilt dat de Assistent wijzigingen aanbrengt in een element dat al bestaat in uw project en de actie Chatten wordt gebruikt om met de Assistent te chatten in het Assistent-venster, waarbij geen van de reacties invloed heeft op de inhoud van uw project .

Opmerking voor beginners

De actie-opties Bewerken en Chatten zijn alleen beschikbaar bij gebruik van ChatGPT met een geldige Open AI API-sleutel.

doelwit

Met de doeloptie kunt u selecteren welk deel van het Blocs ontwerpomgeving waartoe u wilt dat de AI-assistent toegang krijgt. Er zijn momenteel twee beschikbare doellocaties, Geselecteerd item en Code-editor.

Geselecteerd item

De Geselecteerd item optie stuurt de reacties van de assistenten naar het geselecteerde element op het ontwerpcanvas. Bijvoorbeeld als je een alinea hebt Bric geselecteerd op het ontwerpcanvas en de assistent de opdracht geeft om een ​​zin van 30 woorden over auto's te genereren, zal het antwoord van de assistent automatisch de huidige alinea vervangen Brics tekstuele inhoud.

Code-editor

De Code-editor optie stuurt de antwoorden van de assistenten rechtstreeks naar de Blocs Code-editor. Als u de assistent bijvoorbeeld de opdracht geeft om wat javascript te genereren, wordt de uitvoer ervan rechtstreeks ingevoegd in het Blocs Code-editor.

commando

Het commandoveld wordt gebruikt om te communiceren met de AI Assistent, gebruik dit tekstveld om de commando's in te voeren die u de Assistent wilt laten uitvoeren. Hoe de reacties binnen uw project van kracht worden, hangt af van de Actie en doelwit opties die u hebt ingesteld.

Dictee

Het commandoveld ondersteunt ook dicteren, dit kan worden ingeschakeld door op het microfoonpictogram in de rechteronderhoek van het commando-invoerveld te klikken. Als u dicteren voor het eerst gebruikt met Blocs, wordt u verzocht te geven Blocs toestemming om de app toegang te geven tot audio-opnamefuncties op uw Mac.

He Blocs

De Blocs AI Assistant ondersteunt ook spraakopdrachten die vergelijkbaar zijn met Siri. De "Hallo Blocs" functie kan worden ingeschakeld via het deelvenster Assistent-opties. Eenmaal ingeschakeld, kunt u een invoeropdracht activeren met de wake-zin "Hé Blocs' gevolgd door uw bevel.

Wanneer Hé Blocs is ingeschakeld, is er een reeks ondersteunde spraakopdrachten waarmee kan worden gecommuniceerd Blocs, is er een volledige lijst met ondersteunde spraakopdrachten hier.

Bijgewerkt op 23 juni 2023