1. Home
  2. Probleem oplossen
  3. Problemen met luchtdruppels oplossen

Problemen met luchtdruppels oplossen

Als u de waarschuwing tegenkomt “Air Drop-service is niet beschikbaar” wanneer u probeert de Blocs voorbeeld-URL met Air Drop, kan de oorzaak specifiek zijn voor de configuratie van uw Mac. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende redenen waarom deze waarschuwing kan worden geactiveerd.

Instellingen voor luchtdruppels

Air Drop heeft instellingen die kunnen beperken wie dingen naar het apparaat kan sturen. Indien ingesteld op "Alleen contacten" en de verzendende gebruiker geen contactpersoon is, of als Air Drop is ingesteld op “Ontvangen uit”, dan zou het niet beschikbaar zijn.

Netwerkconfiguratie

Air Drop vereist beide Bluetooth en Wi-Fi ingeschakeld worden. Het werkt ook niet op openbare of bedrijfsnetwerken waarvoor bepaalde soorten netwerkbeperkingen gelden.

MacOS-problemen

Er kan een tijdelijke softwarefout optreden waardoor de service niet beschikbaar is. Dit zou verholpen kunnen worden door a systeem opnieuw opstarten of resetten van de netwerkinstellingen.

firewall-instellingen

De firewallinstellingen van de Mac kunnen voorkomen dat Air Drop verbindingen verzendt en ontvangt. Zorg ervoor dat de firewall-instellingen op het apparaat dat niet zijn blockoning uitgaande en inkomende verbindingen.

Gelijktijdige luchtdalingsoperaties

Als er nog andere lopende Air Drop-overdrachten plaatsvinden, is de service mogelijk pas beschikbaar nadat deze zijn voltooid.