1. Home
  2. Tips
  3. Probleem met geanimeerde SVG-afbeelding
  1. Home
  2. Probleem oplossen
  3. Probleem met geanimeerde SVG-afbeelding

Probleem met geanimeerde SVG-afbeelding

Het probleem

Wanneer ik geanimeerde SVG-afbeeldingen aan mijn site toevoeg, animeren ze niet.

De oorzaak

Wanneer u een SVG-afbeelding toevoegt aan de inhoud van uw site in Blocs, wordt het meestal toegevoegd als een standaard HTML-afbeeldingstag (afbeelding Bric​ Geanimeerde SVG-afbeeldingen bevatten meestal extra code. Deze extra code wordt niet uitgevoerd door de browser wanneer de SVG-afbeelding wordt geladen als een standaard statische afbeelding.

De oplossing

Open uw SVG-afbeelding met de teksteditor van uw keuze en kopieer alle code-inhoud vanuit het SVG-bestand. Binnenkant van Blocs Voeg een ... toe Codewidget naar uw pagina en zorg ervoor dat u de in-app preview-functie van de codewidget uitschakelt. Dubbelklik nu op de codewidget op het ontwerpcanvas en plak de SVG-code in het code-invoervenster dat wordt weergegeven.

Wanneer u nu een voorbeeld van uw site bekijkt met behulp van de Blocs in-app voorbeeldmodus, zal de SVG-afbeelding animeren zoals verwacht.

Bijgewerkt op 13th mei 2020