Vermogensbeheerder

Blocs wordt geleverd met een ingebouwde Asset Manager die het gemakkelijk maakt om de activa die worden gebruikt in een Blocs project. De Asset Manager ondersteunt het beheer van zowel lokale als gehoste activa en biedt de mogelijkheid om activa te groeperen voor een veel efficiëntere workflow voor activabeheer.

Activabeheer openen

Navigeer naar om de Asset Manager te openen Venster> Activabeheer vanuit het hoofdmenu van de apps of gebruik de sneltoets ⌘ + 7.

Activa toevoegen

De Blocs Asset Manager maakt het gemakkelijk om zowel lokale als gehoste activa toe te voegen, dit is geweldig als u liever websites maakt met behulp van een warehoused asset-workflow. Er zijn verschillende manieren om activa toe te voegen aan een Blocs project, is de eenvoudigste manier om op het + knop, rechtsboven in het Asset Manager-venster, zal dit een vervolgkeuzemenu openen met enkele importopties.

Wanneer u ervoor kiest om een ​​lokaal activum toe te voegen, wordt u gevraagd om te navigeren en het activum te selecteren dat u aan het project wilt toevoegen vanaf uw lokale HD (harde schijf). Wanneer u ervoor kiest om een ​​gehost activum toe te voegen, wordt u gevraagd om het live-web van de activa in te voeren URL.

Bulkimport van activa

De Asset Manager wordt ook geleverd met een bulk-gehoste functie voor het importeren van activa. Wanneer u ervoor kiest om in bulk te importeren, moet u een reeks URL's invoeren in platte tekstindeling. Blocs zal de array scannen en zoeken naar het logische array-scheidingsteken, if Blocs dit niet vindt, kan het handmatig worden ingevoerd in het scheidingsveld. Zodra de array en het scheidingsteken zijn ingesteld, Links klikken de knop met het label Toevoegen en Blocs begint met de bulkimport.

Activa verwijderen

Om een ​​activum van uw Blocs project, gewoon Right Click de activumtegel en selecteer Asset verwijderen vanuit het contextmenu.

Als u meerdere items wilt verwijderen, moet u eerst Links klikken de knop met het label kies rechts van de vervolgkeuzelijst met groepsselectie. Hierdoor wordt de Asset Manager overgeschakeld naar Beheermodus​ Als u nu begint met het selecteren van de middelen die u van uw Blocs project, zult u merken dat u er meer dan één kunt selecteren. Met de activa die u wilt verwijderen geselecteerd, navigeert u naar de verwijderknop in de rechterbovenhoek van de Asset Manager en Links klikken het om de verwijderingsopties te onthullen. Selecteer het menu-item met het label Verwijder geselecteerde activa om alle momenteel geselecteerde activa uit het project te verwijderen. Om de Asset Manager terug te brengen naar de normale selectiemodus, Klik de knop Annuleren rechts van de vervolgkeuzelijst voor de groepsselectie.

Verwijder ongebruikte activa

Blocs heeft ook een handige tijdbesparende functie die ongebruikte activa binnen een project lokaliseert, waardoor ze snel en gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Om ongebruikte activa te vinden Links klikken de verwijderknop in de rechterbovenhoek van de Asset Manager en selecteer Vind alle ongebruikte activa uit de dropdown opties.

Als er ongebruikte activa worden gevonden, Blocs zal ze presenteren in een speciaal pop-upvenster. Vanaf hier kunt u ze nog een laatste keer bekijken voordat ze definitief worden verwijderd.

Activa hernoemen

Om een ingebed activum, eenvoudig Right Click de activumtegel en selecteer Naam asset wijzigen vanuit het contextmenu. Zodra het activum is hernoemd, Blocs zal automatisch alle links naar dit item in het hele project updaten naar de nieuwe bestandsnaam.

Tip voor beginners

U kunt alleen de naam wijzigen ingebedde middelen, kunt u gekoppelde of gehoste middelen niet hernoemen.

Herschik activa alfabetisch

Om de projectmiddelen alfabetisch opnieuw te ordenen, klikt u eenvoudig op de knop met de A → Z pictogram in de linkerbenedenhoek van de Asset Manager. Om terug te keren naar de oorspronkelijke activavolgorde, klikt u een tweede keer op het pictogram om het uit te schakelen.

Groepen aanmaken

De Blocs Asset Manager heeft de mogelijkheid om projectmiddelen in groepen te beheren en op te slaan. Om een ​​nieuwe groep aan te maken Links klikken de vervolgkeuzelijst met groepsselectie om het vervolgkeuzemenu weer te geven. Selecteer de optie onderaan het menu met het label Nieuwe groep toevoegen ... of gebruik de sneltoets ⌘ + G​ Hierdoor wordt een blad geopend waarin u de naam van uw nieuwe groep kunt invoeren. Links klikken de knop met het label Groep maken zal de groep toevoegen aan de Blocs project.

Activa aan een groep toevoegen

Om middelen aan een groep toe te voegen, moet u eerst Links klikken de knop met het label kies rechts van de vervolgkeuzelijst met groepsselectie. Hierdoor wordt de Asset Manager overgeschakeld naar Beheermodus​ Als u nu begint met het selecteren van de activa die u aan een groep wilt toevoegen door Links klikken u zult merken dat u er meer dan één kunt selecteren, of als u de toets ingedrukt houdt sleutel wanneer Links klikken de kiezen knop, worden alle activa binnen een groep automatisch geselecteerd. Navigeer met de geselecteerde middelen naar en Links klikken de knop met het label Toevoegen aan, die zich rechts van de vervolgkeuzelijst voor groepsselectie bevindt. Hierdoor wordt een lijst weergegeven met alle groepen die beschikbaar zijn in uw Blocs project. Vink eenvoudig de relevante selectievakjes aan voor de groepen waaraan u de geselecteerde items wilt toevoegen. Om de Asset Manager terug te brengen naar de normale selectiemodus, Links klikken de knop Annuleren rechts van de vervolgkeuzelijst voor de groepsselectie.

Speciale groepen

Sommige vooraf gedefinieerde groepen passen speciale kenmerken toe op activa die erin zijn opgeslagen. Bijvoorbeeld: elk afbeeldingsitem dat is toegevoegd aan het patroon groep krijgt automatisch de stijlwaarde ingesteld om te herhalen wanneer deze wordt toegepast op een Bloc achtergrond.

Activa verwijderen uit een groep

Om activa uit een groep te verwijderen, voert u eerst de groep in met behulp van de vervolgkeuzelijst voor groepsselectie in de linkerbovenhoek van het venster Activabeheer. Nu Links klikken de knop met het label kies rechts van de vervolgkeuzelijst met groepsselectie. Hierdoor wordt de Asset Manager overgeschakeld naar Beheermodus​ Als u begint met het selecteren van de middelen die u uit deze groep wilt verwijderen door Links klikken u zult merken dat u er meer dan één kunt selecteren. Navigeer met de geselecteerde middelen naar en Links klikken de knop met het label Verwijder uit de groep, die zich rechts van de vervolgkeuzelijst voor groepsselectie bevindt. Hiermee wordt het geselecteerde item verwijderd uit de momenteel geselecteerde groep. Om de Asset Manager terug te brengen naar de normale selectiemodus, Links klikken de knop Annuleren rechts van de vervolgkeuzelijst voor de groepsselectie.

Een groepsnaam bijwerken

Misschien wil je een groepsnaam updaten nadat je deze hebt aangemaakt, dit kan eenvoudig worden gedaan via de groepsoptiebesturingen. Om toegang te krijgen tot de groepsopties, selecteert u eenvoudig de groep die u wilt bewerken in het vervolgkeuzemenu voor groepen en vervolgens Links klikken het instellingenpictogram aan de rechterkant van de vervolgkeuzelijst van de groepselector. Hiermee wordt het groepsoptieblad geopend, van hieruit kunt u de naam van een groep bijwerken met behulp van het invoerveld met het label Groepsnaam​ Als u tevreden bent met de veranderingen, Links klikken de knop Opslaan om de nieuwe groepsnaam op te slaan.

Groepen verwijderen

Om een ​​Asset Manager-groep te verwijderen uit een Blocs project, selecteert u eenvoudig die groep in het vervolgkeuzemenu voor groepen en klikt u vervolgens op het instellingenpictogram aan de rechterkant van het vervolgkeuzemenu voor de groepselector. Dit opent de groepsopties, van hieruit kun je selecteren om een ​​groep te verwijderen door Links klikken de knop met het label verwijderen.

Achtergrondkleur van activa-tegel

Als u een afbeelding toevoegt die een transparante achtergrond heeft en een lichte achtergrondkleur nodig heeft. Dit kan worden ingesteld door Rechts klikken de asset-tegel en het selecteren van een lichte of donkere achtergrondkleur.

De Blocs Asset Manager maakt het gemakkelijk om uw assets te filteren en te doorzoeken met behulp van de zoekbalk onderaan het Asset Manager-venster. Evenals standaard zoeken in het Blocs Asset Manager ondersteunt ook een aantal echt nuttige slimme zoekfunctionaliteit. Om een ​​slimme zoekopdracht te maken, start u een zoekopdracht met @ gevolgd door een groepsnaam om de inhoud van een specifieke groep te tonen. Voeg na de groepsnaam het : teken gevolgd door een zoekterm om bijvoorbeeld in die groep naar de opgegeven zoekterm te zoeken @photos: bergen retourneert alle bergafbeeldingen in de fotogroep. Je kan ook gebruiken @gehost om alle gehoste activa te retourneren.

Asset Manager-indeling

De Blocs Asset Manager ondersteunt twee verschillende visuele lay-outstijlen om door een projectmiddel te bladeren: de standaard tegellay-out en een lijstlay-out. De visuele lay-outstijl van de Asset Manager kan worden gewijzigd met behulp van de lay-outknoppen in de linkerbenedenhoek van het Asset Manager-venster.

Ondersteunde Bestandsformaten

De Blocs Asset Manager ondersteunt de volgende bestandsindelingen:
• JPG
• PNG
• GIF's
• Svg
• ICO's
• WebP
• MP4
• MP3
• PDF
• ZIP

Ontbrekende activa

Als u een project opent en sommige activa niet worden geladen of lijken te ontbreken, raadpleegt u ons gids voor het oplossen van problemen met ontbrekende activa.

Bijgewerkt op 2 september 2021