Bloc Bar

De Bloc Bar is een popover-menu waarmee u snel en intuïtief extra vooraf gemaakte secties (Blocks) naar een pagina. Het werkt vergelijkbaar met het Bric Bar, maar in plaats van toe te voegen Brics Bloc Bar voegt grotere vooraf gemaakte lay-outsecties toe.

Toegang tot de Bloc Bar

Standaard is het Bloc Bar is een gebruikersinterface-element dat verborgen is en toegankelijk is door op het + knop die zich in het midden van het ontwerpcanvas bevindt bij het starten van een nieuw project. Als een project inhoud heeft, is het Bloc De balk wordt vervolgens geopend door op een van de twee te klikken + knoppen die worden weergegeven aan de boven- en onderkant van de huidige geselecteerde Bloc. nieuwe Blocs toegevoegd via de top + -knop, worden boven de momenteel geselecteerde geplaatst Bloc en nieuw Blocs toegevoegd via de onderkant + knop zijn hieronder toegevoegd.

Als alternatief de Bloc De balk kan ook worden weergegeven door simpelweg op de te drukken + or - toetsen op uw toetsenbord terwijl een Bloc element is geselecteerd.

Tip voor beginners

Als je nieuw bent bij Blocs, raden we aan om te lezen dit nuttige bericht over hoe de Wereldwijde gebieden van een pagina werken. Globale gebieden kunnen aanvankelijke verwarring veroorzaken wanneer voor het eerst wordt geleerd hoe de Blocs applicatie werkt, maar als je eenmaal hun doel begrijpt, wordt het bouwen van een site met Blocs nog sneller.

Bloc Bar Favorieten

Wanneer u de muiscursor over een Bloc er verschijnt een klein hart in de linkerbovenhoek van het Bloc​ Als u op dit hart klikt, wordt het toegevoegd aan de categorie met favorieten, als u er een tweede keer op klikt, wordt het verwijderd. Alle Blocs toegevoegd aan de favorietencategorie kan worden geopend bovenaan de balk in het gedeelte Favoriet of door het woord favoriet in het zoekveld op de Bloc Bar

Favorieten opnieuw ordenen

Favoriet opnieuw rangschikken Blocs, ga eerst naar de organisatiemodus door deze te selecteren in het vervolgkeuzemenu met instellingen helemaal rechtsboven in het Bloc Bar

Eenmaal in de organisatiemodus, favoriet Blocs kan worden gesleept en opnieuw worden gerangschikt. Na het opnieuw bestellen van uw favoriet Blocs, moet u de organisatiemodus afsluiten om terug te keren naar het Bloc Bar naar de oorspronkelijke functionaliteit. Dit kan gedaan worden door op de exit-knop te klikken die zich helemaal rechtsboven op de pagina bevindt Bloc Bar

Bloc bibliotheken

De Bloc Bar heeft het vermogen om te organiseren en te groeperen Blocs in aangepaste bibliotheken, waartussen u kunt schakelen.

Een bibliotheek maken

Een aangepaste maken Bloc Bibliotheek moet u eerst naar de organisatiemodus gaan door deze te selecteren in het vervolgkeuzemenu Instellingen rechtsboven in het Bloc Bar

Selecteer vervolgens het Blocs die u aan uw aangepaste bibliotheek wilt toevoegen, worden ze, eenmaal geselecteerd, gemarkeerd met een blauwe omtrek.

Met wat Blocs geselecteerd, klik op de + knop in de rechterbovenhoek van de Bloc Bar

Typ een naam voor uw bibliotheek in het tekstveld in de bibliotheek-popover en klik op de + knop aan de rechterkant van het tekstveld.

Uw bibliotheek verschijnt nu in de lijst onder het naaminvoerveld. Controleer of het is geselecteerd en klik vervolgens op de knop met het label Toevoegen bevindt zich in de rechter benedenhoek van de popover, om de geselecteerde toe te voegen Blocs naar deze nieuwe bibliotheek.

Laad een bibliotheek

U kunt het momenteel geladen Bloc bibliotheek met behulp van het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek van de Bloc Bar. Standaard is de Bloc Bar begint altijd met de Alles bibliotheek geselecteerd, deze bibliotheek bevat alle kern Blocs evenals alle Blocs die u momenteel hebt opgeslagen en geïnstalleerd.

Tip voor beginners

Standaard Blocs heeft alleen de All-bibliotheek vooraf gemaakt, het heeft geen aangepaste bibliotheken, u moet deze zelf maken of als alternatief een aangepaste derde partij installeren Bloc bibliotheken zoals de Minimalistische bibliotheek.

Verwijder een Bloc uit een bibliotheek

Om een Bloc vanuit een bibliotheek, selecteert u eerst de bibliotheek in het vervolgkeuzemenu bibliotheek linksboven in het Bloc Bar. Ga vervolgens naar de organisatiemodus en selecteer vervolgens de Bloc die u uit de huidige bibliotheek wilt verwijderen.

Klik ten slotte op de - knop in de rechterbovenhoek van de Bloc Balk om de te verwijderen Bloc uit de huidige bibliotheek.

Een bibliotheek verwijderen

Om een ​​bibliotheek te verwijderen uit de Bloc Selecteer eerst de bibliotheek in het vervolgkeuzemenu Bibliotheek linksboven in het Bloc Bar. Ga vervolgens naar de organisatiemodus en klik vervolgens op de prullenbakknop in de rechterbovenhoek van het Bloc Bar

Bloc Bar Hoogte

Het aantal rijen dat wordt weergegeven in de Bloc De balk kan worden gewijzigd, zodat deze maximaal 6 rijen kan weergeven Blocs onmiddelijk. Om het Bloc Balkhoogte navigeer naar de optieknop in de rechterbovenhoek van het hoofdmenu Bloc Bar popover en klik erop om opties voor lay-outselectie weer te geven.

Bijgewerkt op 28 juni 2023