Cacheproblemen

Het probleem

Toen ik mijn site naar mijn server uploadde, werd deze niet correct weergegeven, sommige stijlwijzigingen of afbeeldingen tonen niet de nieuwste versies.

Waarom dit gebeurt

Dit wordt veroorzaakt door iets dat browsercache wordt genoemd. Browsercache is een tijdelijke opslaglocatie op uw computer voor bestanden die door uw browser zijn gedownload om websites weer te geven. Bestanden die lokaal in de cache worden opgeslagen, zoals html-bestanden, CSS-stijlpagina's, JavaScript-scripts, evenals grafische afbeeldingen en andere multimedia-inhoud. Cache wordt gebruikt om het bandbreedtegebruik aan zowel de gebruiker als de serverzijde te verminderen en zorgt ervoor dat de pagina sneller wordt geladen. Browsercache is vooral handig als u een langzame of beperkte internetverbinding heeft.

Soms kunnen cacheversies van een website problemen veroorzaken, bijvoorbeeld wanneer de browser geen nieuwe kopie downloadt, ook al is de site bijgewerkt sinds de laatste cachegeheugen. Browsercache vormt de kern van veel website-gerelateerde problemen.

De oplossing

De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen, is door het cache busting export optie wanneer u uw project exporteert. Indien ingeschakeld, voegt cache busting unieke achtervoegsels toe aan de bestandspaden van de CSS- en JS-bestanden die op uw site worden gebruikt. Zodra uw nieuwe site wordt gehost, dwingen deze achtervoegsels de browser van de bezoeker om de code opnieuw van de server te laden en een nieuwe cacheversie van de bron te maken.

Als u nog steeds cacheproblemen ondervindt, raden we u aan te proberen de pagina geforceerd opnieuw te laden in uw browser.

Safari

Houd het en druk op de knop Opnieuw laden in de werkbalk, of gebruik de sneltoets ⌘ + ⌥ + R.

Chrome en Firefox

Houd het en druk op de knop Opnieuw laden in de werkbalk, of gebruik de sneltoets ⌘ + ⇧ + R.

Bijgewerkt op 13 maart 2019