Code-editor

Blocs wordt geleverd met een ingebouwde code-editor waarmee u code kunt bewerken en invoeren in verschillende delen van een project.

belangrijk

Houd er rekening mee dat. De code-editor die wordt meegeleverd Blocs laat je niet de volledige inhoud van een pagina bewerken. Het doel is om toegang te verlenen tot delen van een pagina, zodat aangepaste code kan worden ingevoerd en gebruikt bij de uiteindelijke export.

De code-editor openen

U heeft toegang tot de Code-editor binnen Blocs, door te dubbelklikken op een Codewidget, via het hoofdmenu Venster> Code-editor of met de sneltoets ⌥+⌘+C.

Code-invoerzones

Evenals de afzonderlijke zones die zijn toegevoegd met Codewidgets er zijn negen extra codezones waarin u aangepaste code kunt invoeren met behulp van de code-editor. Vier zones die globaal zijn (verschijnen op elke pagina), vier zones die paginaspecifiek zijn en een zone die het mogelijk maakt om extra CSS aan de hoofdpagina toe te voegen. style.css stijlblad. De doelinvoerzone kan worden geselecteerd met behulp van het vervolgkeuzemenu in de linksboven hoek van het Code Editor-venster.

Pro Tip

U kunt snel door de code-invoerzones bladeren met behulp van de sneltoets ⌃ + ⇥ om naar de volgende invoerzone te gaan en ⌃ + ⇧ + ⇥ om terug te gaan naar de vorige invoerzone.

Nette inhoud

Wanneer de invoerzone van de Code-editor is ingesteld op aanvullende CSS, Blocs zal een kleine knop weergeven in de rechterbenedenhoek van het code-invoergebied. Als u op deze knop klikt, wordt de opmaak van de CSS-code opgeruimd (verfraaid).

Code Editor-instellingen

Het is mogelijk om de Univers en lettergrootte voor de Blocs code-editor via de main Blocs voorkeuren. Om toegang te krijgen tot deze opties, navigeert u naar de belangrijkste voorkeuren door te selecteren Blocs > Voorkeuren vanuit het hoofdmenu van de apps. De code-opties zijn te vinden onder het gelabelde tabblad code.