1. Home
  2. gebruik Blocs
  3. Pages
  4. Maak een paginasjabloon
  1. Home
  2. Ontwikkelaars
  3. Maak een paginasjabloon

Maak een paginasjabloon

Hoewel Blocs geeft u de vrijheid om een ​​webpagina helemaal opnieuw te ontwerpen. Soms wilt u misschien beginnen met een vooraf gemaakte paginasjabloon. Blocs heeft een aantal krachtige sjabloonfuncties waarmee u de pagina's die u erin maakt gemakkelijk kunt opslaan en exporteren Blocs als sjablonen.

Voeg een pagina toe aan de sjabloonbibliotheek

Om een ​​pagina aan uw sjabloonbibliotheek toe te voegen, navigeert u naar het hoofdmenu en selecteert u Pagina> Toevoegen aan sjabloonbibliotheek, hierdoor wordt het Opties paginasjabloon vel.

Vanaf dit blad kunt u uw sjabloon nu een naam, stel zijn trefwoorden (die worden gebruikt bij het zoeken in de sjabloonbibliotheek binnen Blocs), kies of u de inhoud van het globale gebied van de pagina in de sjabloon wilt opnemen en kies ook het aangepaste klassen u wilt opnemen in uw sjabloon. Standaard Blocs zal automatisch de selectievakjes inschakelen voor alle aangepaste klassen die op de huidige pagina voor u worden gebruikt, maar het is een goed idee om de klassen die moeten worden opgenomen dubbel te controleren voor het geval u bepaalde klassen wilt uitsluiten of opnemen.

Zodra u een naam, trefwoorden en de aangepaste klassen heeft ingesteld die u in de sjabloon wilt opnemen, hoeft u alleen maar Links klikken de knop met het label Bespaar (die zich in de rechterbenedenhoek van het Opties paginasjabloon) om de pagina op te slaan in uw sjabloonbibliotheek. Wanneer u nu een nieuwe pagina toevoegt of een nieuw project start, zult u zien dat uw sjabloon nu is geïnstalleerd en beschikbaar is in de bibliotheek met paginasjablonen.

Pagina exporteren als paginasjabloon

Evenals het toevoegen van paginasjablonen aan uw sjabloonbibliotheek terwijl u binnen bent Blocs, is het ook mogelijk om uw Blocs paginasjablonen met elkaar. Om een ​​pagina als paginasjabloon te exporteren, navigeert u naar het hoofdmenu en selecteert u Bestand> Exporteren> Exporteren als ...> Paginasjabloon, hierdoor wordt het Opties paginasjabloon vel.

Vanaf dit blad kunt u uw sjabloon nu een naam, stel zijn trefwoorden (die worden gebruikt bij het zoeken in de sjabloonbibliotheek binnen Blocs), kies of u de inhoud van het globale gebied van de pagina in de sjabloon wilt opnemen en kies ook het aangepaste klassen u wilt opnemen in uw sjabloon. Standaard Blocs zal automatisch de selectievakjes inschakelen voor alle aangepaste klassen die op de huidige pagina voor u worden gebruikt, maar het is een goed idee om de klassen die moeten worden opgenomen dubbel te controleren voor het geval u bepaalde klassen wilt uitsluiten of opnemen.

Zodra u een naam, trefwoorden en de aangepaste klassen heeft ingesteld die u in de sjabloon wilt opnemen, hoeft u alleen maar Links klikken de knop met het label Bespaar (die zich in de rechterbenedenhoek van het Opties paginasjabloon vel). U wordt nu gevraagd om een ​​locatie op uw harde schijf te selecteren om het BEX bestand (Blocs Uitbreiding).

Aangepaste klassen en paginasjablonen

Bij het maken van een paginasjabloon is het belangrijk om te onthouden dat uw aangepaste klassenamen uniek moeten zijn voor de sjabloon. De reden hiervoor is dat als u een sjabloon heeft die een aangepaste klasse bevat met een naam die overeenkomt met een klasse in het project waarin u de sjabloon wilt gebruiken, de klassen worden samengevoegd en dit kan de stijl van uw pagina of de hele pagina beïnvloeden. project. Wanneer u aangepaste klassen maakt voor gebruik binnen een paginasjabloon, is het een goed idee om uw klassenamen aan te passen om een ​​achtervoegsel of voorvoegsel te gebruiken bij uw sjabloonnaam. Dus in plaats van te gebruiken .download-btn, overweeg om te gebruiken .download-btn-fresh-tmpt​ Door deze aanpak te gebruiken, wordt het voor een ontwikkelaar ook gemakkelijker om klassen te identificeren die verband houden met uw sjabloon, als de site buiten het Blocs toepassing.

Installeer een paginasjabloon

Om een Blocs Paginasjabloon, navigeer eenvoudig naar het BEX bestand op uw harde schijf en vervolgens Dubbelklik het terwijl de belangrijkste Blocs applicatie is open. Wanneer u nu een nieuwe pagina toevoegt of een nieuw project start, zult u zien dat uw sjabloon nu is geïnstalleerd en beschikbaar is in de bibliotheek met paginasjablonen.

Een paginasjabloon verwijderen

Om een Blocs Paginasjabloon, open de Extension Manager via het hoofdmenu, Venster> Extensiebeheer en zoek vervolgens naar uw paginasjabloon. Zodra u het heeft gevonden, selecteert u het en klikt u op de knop met de - -symbool in de rechterbovenhoek van Extension Manager.

belangrijk

Alle projecten die niet-geïnstalleerde paginasjablonen gebruiken, werken mogelijk niet of worden niet correct weergegeven, maar alle projecten die naar code zijn geëxporteerd voordat de sjabloon werd verwijderd, blijven functioneren en worden correct weergegeven.