Aangepaste gegevenskenmerken

Als u code of bronnen van derden integreert in uw Blocs site Het kan voorkomen dat u aanvullende gegevensattributen moet toevoegen aan bepaalde elementen op een pagina. Het aangepaste gegevensattribuut regelt in Blocs maak dit een heel eenvoudig en gemakkelijk proces.

Wat zijn aangepaste gegevensattributen?

Aangepaste gegevensattributen zijn bedoeld om aangepaste gegevens privé op te slaan op een pagina, waarvoor er geen meer geschikte attributen of elementen zijn. Ze worden doorgaans gebruikt met het JavaScript van de pagina om een ​​aantrekkelijkere gebruikerservaring te creëren. U kunt meer lezen over aangepaste gegevensattributen hier..

De Accordeon en Inhoud met tabbladen Bric beide gebruiken aangepaste gegevensattributen om correct te functioneren.

Een kenmerk toevoegen

1. Om een ​​aangepast gegevensattribuut toe te voegen aan een element in Blocs, moet het eerst worden geselecteerd, doe dit door Links klikken elk element op het ontwerpcanvas.

2. Navigeer met een geselecteerd element naar het Aangepaste kenmerken sectie in de opties van de zijbalkinspecteur. Deze opties bestaan ​​uit een kleine tafel met twee knoppen. Een add-knop + en een verwijderknop -.

3. Om een ​​aangepast kenmerk toe te voegen, klikt u op de knop Toevoegen + en voer de attributen in naam en waarde in de popover die wordt weergegeven. Nadat u deze gegevens heeft toegevoegd, Links klikken de knop met het label Bespaar om de gegevens op te slaan en het attribuut toe te passen op het geselecteerde item. U zult ook zien dat een attribuutitem voor dit aangepaste attribuut nu in de attributentabel verschijnt.

Een attribuut bewerken

Om een ​​reeds bestaand aangepast kenmerk te bewerken, hoeft u alleen maar Links klikken het instellingensymbool, uiterst rechts van dat item in de attributentabel. Hierdoor wordt de popover voor invoer zichtbaar, zodat de waarden kunnen worden bewerkt.

Een kenmerk verwijderen

Om een ​​aangepast gegevenskenmerk te verwijderen, selecteert u eenvoudig het kenmerkitem in de tabel en vervolgens Links klikken de verwijderknop -.

Kopiëren en plakken

Het is ook mogelijk om aangepaste gegevensattributen van het ene item naar het andere te kopiëren en te plakken. Om een ​​aangepast gegevensattribuut te kopiëren, selecteert u het attribuutitem in de attributentabel (in de hoofdcontrole) en gebruikt u vervolgens de sneltoets C om het kenmerkitem te kopiëren. Selecteer nu het object (via de lagenboom of het ontwerpcanvas) waar je het attribuut ook wilt plakken. Zorg ervoor dat u na het maken van deze selectie in de tabel met aangepaste gegevensattributen in de zijbalk klikt om deze te activeren. Gebruik de sneltoets terwijl de aangepaste gegevensattributentabel actief is V om het gekopieerde attribuut in het momenteel geselecteerde item te plakken.

Bijgewerkt op 31 januari 2019