1. Home
  2. Ontwikkelaars
  3. Foutopsporing op maat Brics

Foutopsporing op maat Brics

Zoals elk op code gebaseerd platform, zijn er momenten waarop ontwikkelaars hun code moeten debuggen om de functionaliteit van een aangepast platform te testen Bric. Blocs en de bijbehorende API zijn ontworpen met het doel om het debuggen van code van derden zo gestroomlijnd en efficiënt mogelijk te maken.

De foutopsporingsconsole.

Blocs heeft een ingebouwde ontwikkelaarsconsole die het gemakkelijk maakt om de problemen die een ontwikkelaar kan tegenkomen bij het maken van een aangepast Bric For Blocs​ De ontwikkelaarsconsole is toegankelijk via het hoofdmenu Ontwikkelaar> Ontwikkelaarsconsole​ Om een ​​foutopsporingslogboek op de console te plaatsen, gebruikt u de debug API-aanroep.

Ontwikkelaarsmodus.

Blocs wordt geleverd met een ingebouwde ontwikkelaarsmodus die kan worden ingeschakeld via de main Blocs voorkeuren (hoofdmenu Blocs > Voorkeuren​ Als u deze optie inschakelt, wordt runtime-cache voorkomen, wat inhoudt dat er wijzigingen worden aangebracht in javascript-functies in een aangepast Bric (Terwijl de Blocs applicatie draait), wordt in realtime in de ontwerpomgeving geladen. Dit helpt bij het debuggen en uitproberen van een aangepast Brics functionaliteit zonder de noodzaak om het Blocs toepassing.

Reset Bric Staat.

Blocs heeft een ingebouwde functie waarmee ontwikkelaars snel verschillende aspecten van een custom kunnen resetten Bric. Het is mogelijk om a . volledig te resetten Bric terug naar de oorspronkelijke staat (toevoegen aan pagina), of anders gewoon individuele aspecten van een gewoonte resetten Bric zoals de HTML-, bronnen- of sjabloonwaarden. Deze opties zijn handig als een ontwikkelaar wijzigingen aanbrengt in de inhoud van een Bric omdat het de oude gegevens van een Bric dat is opgeslagen in een project en zal het vervangen door de nieuwste versie van de Brics standaard gegevens.

Deze reset-opties zijn toegankelijk via: rechts klikken elke gewoonte Bric en selecteren Aangepast resetten Bric van de gewoonte Brics contextueel menu.

Bijgewerkt op 11 augustus 2021