Exporteren

Er zijn drie exportopties beschikbaar voor het publiceren van websites die zijn gemaakt met Blocs​ Alle drie de opties zijn toegankelijk via het hoofdmenu van de apps Bestand> Exporteren.

export-opties

Snelle export

U kunt uw project snel exporteren vanuit Blocs op elk moment met Bestand> Exporteren> Snelle export vanuit het hoofdmenu van de apps of met behulp van de sneltoets ⌘ + E​ Bij export Blocs genereert de nodige HTML-, CSS-, afbeeldingen- en JavaScript-bestanden voor uw project.

belangrijk

Houd er rekening mee dat. Alle instellingen die via de geavanceerde exportopties worden toegepast, worden automatisch overgenomen door de snelle exportoptie.

Geavanceerde export - (Project exporteren)

Deze exportoptie geeft u toegang tot verschillende opties die kunnen worden gebruikt om de prestaties van uw site te verbeteren zodra deze wordt gehost. U kunt deze exportoptie openen met Bestand> Exporteren> Project exporteren vanuit het hoofdmenu van de apps of met behulp van de sneltoets ⇧ + ⌘ + E.

Kleineren

Minificatie (ook wel minimaliseren of verkleinen) is het proces waarbij alle onnodige tekens uit de broncode worden verwijderd zonder de functionaliteit ervan te wijzigen. Het grote voordeel van het gebruik van minificatie is dat het de laadtijd van een website aanzienlijk kan verbeteren.

Lazy laden

Normaal gesproken wordt wanneer een gebruiker een webpagina opent, de volledige inhoud van de pagina in één keer gedownload en weergegeven. Hoewel de browser hierdoor de webpagina in het cachegeheugen kan opslaan, is er geen garantie dat de gebruiker alle gedownloade inhoud daadwerkelijk zal bekijken.

In plaats van alle inhoud in bulk te laden wanneer de pagina wordt geopend, kan inhoud worden geladen wanneer de gebruiker een deel van de pagina opent dat dit nodig heeft. Bij lazy loading worden pagina's gemaakt met plaatsaanduidingsinhoud die alleen wordt vervangen door daadwerkelijke inhoud wanneer de gebruiker deze nodig heeft.

Indien ingeschakeld, kan Lazy load helpen om de laadsnelheid van een media-rijke webpagina te verbeteren.

Schone pagina-URL's

Standaard is de interne URL-structuur van sites die binnen zijn gemaakt Blocs bevat de volledige bestandsnaam, bijvoorbeeld:

blocsapp.com/press.html

Als u schone URL's inschakelt, wordt de bestandsextensie verwijderd van interne pagina-URL's binnen uw site, waardoor ze er schoner uitzien, bijvoorbeeld:

blocsapp.com/press/

Hoewel het niet essentieel is, kan het gebruik van schone URL's helpen om SEO te verbeteren.

Tip voor ontwikkelaars

Als u een ontwikkelaar bent die inhoud van derden maakt voor Blocskunt u zien of de schone URL-structuur op een pagina wordt gebruikt door de body-tag voor de data-clean-url data-attribuut dat wordt ingesteld op true.

Cache Bust CSS en JS

Standaard zijn webbrowsers ontworpen om belangrijke delen van webpagina's in het cachegeheugen te bewaren. De reden hiervoor is om de laadtijden te versnellen. Bronnen in de cache worden opgeslagen op de computer van de bezoeker, wat betekent dat de volgende keer dat ze een site bezoeken, deze bronnen sneller worden geladen omdat ze lokaal worden opgeslagen. Er zijn echter momenten waarop dit bijvoorbeeld problematisch kan zijn. Als u grote visuele stijlwijzigingen aanbrengt op uw site en deze opnieuw uploadt naar uw server, zal iedereen die uw site bezoekt met een cacheversie van de stylesheet nog steeds de oude visuele stijl zien, waardoor uw site er mogelijk kapot uitziet. Indien ingeschakeld, cache-busting voegt unieke achtervoegsels toe aan de bestandspaden van de CSS- en JS-bestanden die op uw site worden gebruikt. Zodra uw nieuwe site is gehost, dwingen deze achtervoegsels de browser van de bezoeker om de code opnieuw van de server te laden en een nieuwe cacheversie van de bron te maken.

Exporteren als

Met deze extra exportopties kunt u uw site, pagina of zelfs individueel exporteren Blocs als verschillende bestandstypen en sjablonen.

Exporteren als Pulse CMS-thema

Deze exportoptie wordt gebruikt om een ​​site naar een Pulse CMS-thema te exporteren. U kunt deze exportoptie openen met Bestand> Exporteren> Exporteren als> Pulse CMS-thema vanuit het hoofdmenu van de apps. U kunt ook meer lezen over het gebruik van contentmanagementsystemen met Blocs hier.

Exporteren als CMS-thema van oktober

Deze exportoptie wordt gebruikt om een ​​site naar een CMS-thema van oktober te exporteren. U kunt deze exportoptie openen met Bestand> Exporteren> Exporteren als> Oktober CMS-thema vanuit het hoofdmenu van de apps. U kunt ook meer lezen over het gebruik van contentmanagementsystemen met Blocs hier.

Exporteren als paginasjabloon

Met deze exportoptie kunt u de momenteel geselecteerde pagina exporteren als een aangepaste paginasjabloon, die vervolgens kan worden gedistribueerd en met anderen kan worden gedeeld Blocs gebruikers. U kunt deze exportoptie openen met Bestand> Exporteren> Exporteren als> Paginasjabloon vanuit het hoofdmenu van de apps.

Exporteren als aangepast Bloc

Met deze exportoptie kunt u het momenteel geselecteerde Bloc als gewoonte Bloc sjabloon, dat vervolgens kan worden verspreid en gedeeld met anderen Blocs gebruikers. U kunt deze exportoptie openen met Bestand> Exporteren> Exporteren als> Aangepast Bloc vanuit het hoofdmenu van de apps.

Pagina exporteren als afbeelding

Met deze exportoptie kunt u een JPEG-afbeelding op volledige grootte maken van de huidige actieve pagina. Dit kan handig zijn om snel schermafbeeldingen naar klanten te sturen zonder dat u uw eigenlijke code met hen hoeft te delen. U kunt deze exportoptie openen met Bestand> Exporteren> Exporteren als> Afbeelding vanuit het hoofdmenu van de apps.

Bijgewerkt op 8 april 2019