Extension Manager

Blocs wordt geleverd met een breed scala aan vooraf gebouwde inhoud die kan worden gebruikt om snel een website te bouwen, Blocs ondersteunt ook het gebruik van extensies van derden die kunnen worden geïnstalleerd en gemakkelijk kunnen worden gebruikt binnen de Blocs ontwerpomgeving. Alle extensies van derden kunnen worden beheerd met behulp van de ingebouwde Extension Manager.

Soorten extensies

Blocs ondersteunt drie soorten extensies van derden, paginasjablonen, aangepast Blocs en op maat Brics​ Alle drie soorten Blocs extensies hebben de bestandsextensie .bex, wat staat voor Blocaties Exspanning.

Paginasjablonen

Een paginasjabloon is een volledig gemaakte pagina die is opgebouwd met Blocs en Brics​ Eenmaal geïnstalleerd, kan een paginasjabloon aan een project worden toegevoegd met behulp van de nieuw paginablad.

Eigen Blocs

A gewoonte Bloc is een voorgebouwde sectie die is opgebouwd uit Brics, kan het ook aangepaste klassen en afbeeldingen bevatten. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u een aangepast Bloc naar een pagina met behulp van de Bloc Bar.

Eigen Brics

Een gewoonte Bric is het kleinste type component dat kan worden toegevoegd aan een Blocs project. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u een aangepast Bric naar een pagina via de Bric Bar.

Extensiebeheer openen

Om Extensiebeheer te starten, navigeert u naar het Hoofdmenu links van de breekpunt controles en selecteer Extension Manager In de vervolgkeuzelijst.

Extensies installeren

Extensies installeren in Blocs is net zo eenvoudig als het slepen van het .bex bestand op de Blocs pictogram in het MacOS-dock. Het is echter ook mogelijk om een Blocs extensie van Extension Manager.

Om een Blocs extensie, navigeer eenvoudig naar de knop Toevoegen +, gelegen in de rechterbovenhoek van het Extension Manager-venster. Als u hierop klikt, krijgt u een bestandsselectiemodaal te zien, waarmee u naar het .bex extensiebestand dat u wilt installeren.

Extensies verwijderen

Om een Blocs extensie, navigeer eenvoudig naar de extensie die u wilt verwijderen in de lijst met geïnstalleerde extensies en klik vervolgens op de knop Verwijderen -, gelegen in de rechterbovenhoek van het Extension Manager-venster. Als u hierop klikt, wordt de extensie definitief van uw Blocs installatie.

Tip voor beginners

Alle projecten die extensies bevatten die sindsdien zijn verwijderd, blijven werken en worden correct weergegeven. Echter, op maat Brics zal niet langer opties voor het bewerken van de zijbalk bieden nadat deze is verwijderd.

Extensies bijwerken

Een keer per dag of elke keer dat u Extensiebeheer start, Blocs zal controleren of er updates zijn voor de extensie die momenteel zijn geïnstalleerd. Als er een update beschikbaar is, verschijnt er een kleine downloadknop met een wolk pictogram verschijnt aan de rechterkant van het item in de lijst met extensies. Als u op deze knop klikt, wordt het updateproces voor het gerelateerde Blocs verlenging.

Nadat een extensie is bijgewerkt, kunt u de volgende keer dat u een project opent dat een oudere versie van die extensie bevat, Blocs zal u op de hoogte stellen en u de mogelijkheid geven om snel elk afzonderlijk exemplaar van de extensie bij te werken naar de nieuwe versie. Het hebben van dit controleniveau is handig als u voor sommige projecten oudere versies van een bepaald Blocs verlenging.

Update informatie

Als de ontwikkelaar informatie heeft toegevoegd over wijzigingen die zijn aangebracht in de custom Bric, een kleine infoknop wordt weergegeven naast de update-knop. Als u op de info-knop klikt, verschijnt er een popover met belangrijke details over de laatste update.

De Blocs Shop

De Blocs Shop is het officiële huis voor eerste en derde partij Blocs extensies, daar vindt u een breed scala aan gratis en premium pagina sjablonen, gewoonte Blocs en gewoonte Brics.

Bijgewerkt op 27 november 2023