Font Manager

De Blocs Met Font Manager kunt u lokale weblettertypen installeren, zoals .inslag, .woff2 en . Ttf evenals alle lettertypen uit de weblettertypebibliotheek van Google, inclusief alle beschikbare subsets zoals Cyrillisch, Arabisch en Grieks.

Lettertypebeheer openen

Om toegang te krijgen tot Font Manager, gebruik je gewoon de sneltoets ⌥+⌘+V of navigeer naar het hoofdmenu en selecteer Font Manager van het venster menu.

Hier kunt u elk geïnstalleerd lettertype selecteren om er een voorbeeld van te zien. Er zijn twee knoppen in de rechterbovenhoek van de lettertypebeheerder, gemarkeerd met een + en -symbool. De - knop verwijdert elk geselecteerd lettertype uit uw bibliotheek en het + knop stelt u in staat een nieuwe toe te voegen.

Lokaal weblettertype installeren

Als u op de + terwijl de vervolgkeuzelijst voor bibliotheekselectie (linkerbovenhoek) is ingesteld op Lokale weblettertypen, verschijnt er een subvenster waarmee u naar de lokale directory kunt navigeren die uw weblettertypen bevat. De geselecteerde map moet uw lettertype bevatten in ofwel de .inslag, .woff2 or . Ttf lettertype-indeling. Voor een optimale browserondersteuning raden we aan het weblettertype aan te bieden in de volgende bestandsindelingen .inslag, .woff2, . Ttf, .eot en .svg.

Tip voor beginners

U hoeft niet de individuele lettertypebestanden te selecteren, maar plaatst de vereiste lettertypebestanden in een directory en selecteert die directory.

Als u met succes de bovenliggende map hebt geselecteerd die de vereiste lettertypebestandsindelingen voor uw lokale weblettertype bevat, verschijnt deze in de lijst met geïnstalleerde lettertypen.

Installeer Google Web Font

Als u op de + terwijl de vervolgkeuzelijst voor bibliotheekselectie (linkerbovenhoek) is ingesteld op Google Web Fonts, verschijnt er een subvenster met een invoerveld. Plak het door Google verstrekte codefragment in dit veld en klik vervolgens op de gelabelde knop Lettertype toevoegen​ U ziet nu het Google-lettertype verschijnen in de lijst met geïnstalleerde lettertypen.

Tip voor beginners

Als u Google-lettertypen voor een project volledig wilt uitschakelen, kan dit via het project algemene typografie-instellingen.

Google webfont downloaden

Het is mogelijk om bijna elk Google-lettertype te downloaden waarin is geïnstalleerd Blocs. Als een Google-lettertype wordt gedownload met de Font Manager, wordt het een lokaal weblettertype. Wanneer een site wordt gepubliceerd die een gedownload Google-lettertype gebruikt, is er geen communicatie meer nodig met de Google-lettertypeservers om het lettertype te laden. Dit kan handig zijn bij het voorkomen van problemen met de AVG.

Om een ​​Google-lettertype te downloaden, klikt u eenvoudig op de downloaden-knop bevindt zich rechts van elk Google-lettertype-item, in de Font Manager.

belangrijk

Blocs gebruikt en vertrouwt op de Google Webfonts-helper om Google-lettertypen te downloaden. Als de downloadknoppen niet binnen verschijnen Blocs, kan dit komen doordat deze service offline is.