1. Home
  2. Tips
  3. Hoe u uw site op fouten kunt inspecteren
  1. Home
  2. Probleem oplossen
  3. Hoe u uw site op fouten kunt inspecteren

Hoe u uw site op fouten kunt inspecteren

Websites bouwen met Blocs is een vrij ongecompliceerd en leuk proces, maar er zijn momenten dat u problemen kunt tegenkomen als u uw site eenmaal hebt geëxporteerd en gehost. Het vinden van de oorzaak van deze problemen kan erg tijdrovend zijn als u niet weet waar u moet zoeken.

Gelukkig Blocs en alle webbrowsers hebben een ingebouwde tool genaamd webinspector. Met deze tool kun je de code van een webpagina inspecteren om snel problemen te identificeren.

Toegang tot de inspecteur

Google Chrome, FireFox en Blocs (alleen voorbeeldmodus) hebben allemaal de webinspector standaard ingeschakeld, maar in Safari moet u deze functionaliteit inschakelen via de voorkeuren.

Om toegang te krijgen tot het infovenster, klikt u met de rechtermuisknop op een element op de pagina en selecteert u in het contextmenu Inspecteren​ Dit opent de webinspecteur.

De inspecteur begrijpen

De webinspecteur kan een beetje intimiderend zijn als je hem nog nooit eerder hebt gezien, maak je geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld, je moet gewoon weten waar je moet zoeken om problemen op te sporen.

In het webinspectievenster zou u enkele tabbladen aan de bovenkant van het venster moeten zien, navigeer naar het gelabelde console en Links klikken het. Hierdoor wordt het consolevenster weergegeven.

De console

De webinspector-console geeft verschillende berichten weer over een site terwijl deze wordt geladen, inclusief eventuele fouten die met de site zijn aangetroffen. Foutmeldingen in de console worden doorgaans weergegeven als Rood tekst, hierdoor zijn ze heel gemakkelijk te herkennen.

Veel voorkomende problemen

Het meest voorkomende probleem dat webontwerpers en ontwikkelaars tegenkomen bij het live krijgen van een site, zijn ontbrekende activa, in de console een 404 fout​ Wanneer een item zoals een afbeelding of een andere bron ontbreekt, registreert de console een 404-foutbericht waarin staat dat de bron niet kan worden gevonden op de hostserver.

Tip voor beginners!

404-fouten zijn meestal de oorzaak van ontbrekende afbeeldingen, een defecte visuele stijl en een defecte sitefunctionaliteit.

404-fouten herstellen

Het oplossen van 404-fouten is meestal een heel eenvoudig proces. Het foutenlogboek vertelt u dat er een bron ontbreekt op de server op een specifieke locatie. Om het probleem te verhelpen, uploadt u eenvoudig en voegt u die ontbrekende bron toe aan het pad dat wordt vermeld in het 404-foutenlogboek.

Het is belangrijk om te onthouden dat op een site die is gemaakt met Blocs, moeten ontbrekende afbeeldingen meestal in de map op uw server worden geplaatst met het label img, stijlpagina's . Css bestanden in de map met het label css en . Js bestanden in de map met het label js.

Andere fouten

Hoewel 404-fouten waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak zijn van websiteproblemen voor Blocs gebruikers, zijn er veel verschillende fouten aan de serverzijde die in de console kunnen worden vastgelegd, u kunt meer lezen over de verschillende andere fouttypen hier.

Bijgewerkt op 27 september 2019