Codewidget

Blocs stelt u in staat om eenvoudig elk type code in uw projecten te integreren met behulp van de codewidget. Deze functie is buitengewoon handig omdat deze kan worden gebruikt om extra functionaliteiten toe te voegen aan uw Blocs projecten die momenteel nog niet beschikbaar zijn.

belangrijk

Als een codewidget is ingesteld om een ​​voorbeeld van de inhoud in de app te bekijken, moet u voorzichtig zijn bij het plakken van de code, dit kan dit veroorzaken Blocs om te crashen of uw site te breken als de inhoud iets anders dan gewone HTML bevat. Als u van plan bent om JS, PHP of iets anders dan gewone HTML toe te voegen, zorg er dan voor dat u eerst de codewidgets in-app-preview uitschakelt.

Code invoeren

Dubbelklik op het element op het ontwerpcanvas om de inhoud van een codewidget te bewerken. Dit opent het Blocs code-editor. Deze code-editor maakt het gemakkelijk om elk type aangepaste code in te voeren. Alle wijzigingen die u in de code aanbrengt, worden weergegeven in uw Blocs project in realtime als het is ingesteld om een ​​voorbeeld van de inhoud in de app te bekijken.

Tip voor beginners

Alle elementen zoals tekst, knoppen of links die met code in een codewidget zijn gemaakt, kunnen niet worden geselecteerd om te bewerken met de standaard in app-opties. Het normale gedrag bij het selecteren van elementen in een codewidget is dat de codewidgetcontainer wordt geselecteerd.

code-editor

Voorvertoning in de app

De codewidget maakt het mogelijk om in-app previewing van code te voorkomen wanneer deze is geplakt, dit is handig en aan te raden bij het invoeren van Javascript of PHP. De voorbeeldfunctie mag alleen worden ingeschakeld bij het toevoegen van gewone HTML. Een codewidgets, in-app-voorbeeld kan worden uitgeschakeld met behulp van het voorbeeld-selectievakje in de zijbalkinspecteuropties.

Code toevoegen aan andere gebieden

Als u aangepaste code aan andere delen van een pagina wilt toevoegen, kunt u dat doen met het ingebouwde Blocs codebewerker.

Bijgewerkt op 18 november 2020