Laagboom

De lagenboom geeft u een overzicht van de volledige structuur van de momenteel geselecteerde pagina. Hier kunt u de kenmerken van elke laag bekijken, bijvoorbeeld of deze is vergrendeld, en kunt u uw document ordenen door lagen te hernoemen en opnieuw te ordenen.

Laagopties

Als u met de rechtermuisknop op een willekeurige laag in de lagenboom klikt, worden de bewerkingsopties voor die laag weergegeven. Van deze opties is het mogelijk om Verwijder, duplicaat en Uitvouwen / samenvouwen de momenteel geselecteerde laag. Met deze opties kunt u ook beweging Blocs naar andere pagina's, shop Blocs in de Bloc bibliotheek en om een kleur sleutel naar een laag, wat een geweldige manier is om uw belangrijkste lagen te ordenen en te identificeren.

Verberg lagen

Als u de muiscursor over een laag beweegt, verschijnt er aan de rechterkant een oogsymbool. Door op dit oogsymbool te klikken, kunt u de zichtbaarheid van lagen op het ontwerpcanvas wijzigen.

Tip voor beginners

De zichtbaarheid van de laagboom regelt alleen effectelementen binnen de ontwerpomgeving. Als u de zichtbaarheid van elementen op basis van breekpunten wilt bepalen, gebruikt u de objectcontrole zichtbaarheid controles.

Hernoem lagen

De lagen in de lagenboom kunnen eenvoudig worden aangepast door simpelweg op de titel van de laag te klikken om deze te activeren voor bewerking. Als u de naam van de laag wilt terugzetten naar de oorspronkelijke vooraf toegewezen naam, Right Click de laag en selecteer Laagnaam opnieuw instellen vanuit het contextmenu.

Pagina selecteren

Bovenaan de lagenboom bevindt zich een vervolgkeuzemenu voor paginaselectie. Dit menu maakt het mogelijk om snel naar een willekeurige pagina op uw website te navigeren.

Layer Tree-instellingen

De lagenboom biedt een reeks instellingen waarmee u de manier waarop de lagenboom werkt, kunt aanpassen.

Scroll naar geselecteerd

Indien ingeschakeld, zal de optie Scrollen naar selectie het ontwerpcanvas naar het momenteel geselecteerde laagboomitem schuiven zodat het in het verticale midden van het ontwerpcanvas verschijnt.

ID opnemen in titel van laag

Indien ingeschakeld, zal de lagenboom een ​​object-ID weergeven als onderdeel van de laagnaam.

Klasse opnemen in titel van laag

Indien ingeschakeld, zal de lagenboom de aangepaste klassen van een object weergeven als onderdeel van de laagnaam.

Solo-modus

Indien ingeschakeld, zal de solomodus automatisch de items in de lagenboom uitvouwen en samenvouwen op basis van het momenteel geselecteerde item. Dit helpt om de lagenboom georganiseerd te houden bij grotere projecten.

Alles uitvouwen

Met deze knop kunt u snel alle lagen in de lagenboom uitvouwen.

Alles samenvouwen

Met deze knop kunt u snel alle lagen in de lagenboom samenvouwen.

Global Area-lagen

Als een Bloc laag binnen de lagenboom heeft aan de linkerkant een blauwe punt, dit geeft aan dat de Bloc en de inhoud bevindt zich momenteel in een van de projecten mondiale gebieden, wat betekent dat het op elke pagina wordt weergegeven.

Vergrendelde lagen

De meeste lagen kunnen vrij worden verplaatst en verwijderd, maar sommige lagen zijn vergrendeld. De reden dat ze zijn vergrendeld, is om te voorkomen dat ze worden verwijderd of verplaatst, omdat dit de lay-out en functionaliteit van een site eenvoudig zou breken.

Tip voor beginners

Vergrendelde lagen kunnen niet worden verplaatst of verwijderd, maar er kunnen aangepaste klassen, animaties en andere instellingen op worden toegepast, waardoor u meer visuele controle over uw site krijgt.

Bijgewerkt op 8 december 2022