Lazy Load

Blocs heeft een ingebouwde functie die is ontworpen om webpagina's sneller te laten laden. Deze functie heet Lazy Load en is standaard ingeschakeld voor alle nieuwe projecten.

Hoe werkt Lazy Load

Wanneer een browser een webpagina laadt, moet deze elk afzonderlijk item op de pagina laden, ongeacht of deze in eerste instantie op het scherm wordt weergegeven of niet. Als je veel video's of afbeeldingen met een hoge resolutie op je site hebt, kan dit ervoor zorgen dat de pagina erg langzaam laadt. Een deel van de inhoud die deze vertraging veroorzaakt, bevindt zich soms halverwege de pagina of zelfs in de voettekst van de pagina. Dit is waar Lazy Loading de laadsnelheden van pagina's drastisch kan verhogen.

Lazy Loading vertelt de browser om alleen de delen van uw webpagina te laden die op het scherm staan ​​wanneer u de pagina voor het eerst laadt, deze items worden aangeduid als zijnde boven de vouw​ Terwijl u naar beneden scrolt, laadt de browser snel de items die binnenkort op het scherm zichtbaar zullen zijn. Het gebruik van Lazy Loading versnelt niet alleen het laden van uw pagina, het helpt ook om het bandbreedtegebruik voor uw site op uw server te verminderen.

Schakel Lazy Load uit

U kunt Lazy Load uitschakelen voor een project via de geavanceerde exportopties. U kunt deze opties openen met Bestand> Exporteren> Project exporteren vanuit het hoofdmenu van de apps of met behulp van de sneltoets ⇧ + ⌘ + E.