Menubeheer

In Blocs je hebt de mogelijkheid om gesynchroniseerde menugegevens te gebruiken, dit betekent dat je dezelfde set gegevens kunt gebruiken om meerdere menu's door je hele project van stroom te voorzien. De Blocs Met Menu Manager kunt u de gegevens en structuur van deze menu's beheren.

Alles Blocs projecten hebben een standaardmenu dat automatisch wordt aangemaakt, dit menu heet de Eerste menu​ Het hoofdmenu is het menu dat wordt gebruikt om gegevens naar de navigatie te leiden die in uw project wordt gebruikt. Het is niet essentieel om het primaire menu te gebruiken om de navigatiegegevens van uw projecten te voeden, zie Een gegevensbron voor lijsten instellen verderop op de pagina voor meer details.

Menubeheer openen

Om de Menu Manager te openen, navigeert u naar Venster> Menubeheer vanuit het hoofdmenu van de apps of gebruik de sneltoets ⌘ + 9.

menu-manager-menu

Menu's toevoegen en verwijderen

Menu's toevoegen en verwijderen met Menu Manager is heel eenvoudig. Bovenaan het Menu Manager-venster is er een vervolgkeuzeknop met het label kies​ Als u op deze knop klikt, krijgt u een lijst te zien met alle menu's in uw huidige project. Onderaan deze lijst staat ook een extra optie met het label Nieuw menu toevoegen​ Als u dit selecteert, wordt een nieuw menu aan uw project toegevoegd en wordt dit automatisch geactiveerd voor bewerking in Menu Manager.

voeg-nieuw-menu toe

Menu-items toevoegen en verwijderen

Het toevoegen en verwijderen van menu-items met de Menu Manager is ook heel eenvoudig. Onder het invoerveld met het label Menutitel er zijn twee knoppen, een gemarkeerd met een - symbool en een gemarkeerd met een + symbool. De knop gemarkeerd met een - symbool verwijdert het momenteel geselecteerde menu-item wanneer Links geklikt en de knop gemarkeerd met een + zal een nieuw menu-item toevoegen wanneer dit het geval is Links geklikt.

Dropdown divider-item

De Menu Manager maakt het mogelijk om verschillende soorten menu-items in te voegen. Let op: vervolgkeuzelijsten worden alleen weergegeven als een datafeed wordt toegepast op een vervolgkeuzelijst, ze worden niet weergegeven in standaardmenu's.

menu-item toevoegen

Menu-items bewerken

Om een ​​menu-item vanuit de Menu Manager te bewerken, hoeft u alleen maar Links klikken het kleine instellingensymbool dat zich helemaal rechts van het menu-itemlijstitem dat u wilt bewerken bevindt of dubbelklik ergens op het menu-itemlijstitem dat u wilt bewerken. Als u een van beide doet, wordt het menu-itemeditor-blad geopend.

menu-item bewerken

Verwijder Menu

Om een ​​menu uit de Menu Manager te verwijderen, hoeft u alleen maar Links klikken het kleine kruissymbool dat zich helemaal rechts in het vervolgkeuzemenu bevindt kies​ Let op: het hoofdmenu kan niet worden verwijderd.

verwijder-menu

Een lijstgegevensbron instellen

Elk lijstitem in Blocs kunnen gegevens worden ingevoerd vanuit elk menu dat is gemaakt met Menu Manager. Om menugegevens aan een lijst toe te voegen, selecteert u eerst het lijstobject op het hoofddoek en navigeert u vervolgens vanuit de zijbalk naar de sectie met het label Data en stel de vervolgkeuzelijst in op het menu dat u gegevens wilt verstrekken. Wanneer deze menugegevens in de toekomst worden gewijzigd via Menu Manager, worden de wijzigingen automatisch weergegeven in alle lijsten die met deze menugegevens zijn verbonden.

select-gegevensbron

select-menu-gegevensbron

Vernieuw de gegevensbron van een lijst

Om de gegevensbron van een lijst te vernieuwen, klikt u met de linkermuisknop op de knop Vernieuwen links van de vervolgkeuzeknop voor de gegevensbron.

Onze gegevens van het synchronisatiemenu?

Als een van uw menu's niet meer synchroon loopt en de meest recente wijzigingen niet meer weergeven, volgt u deze procedure gids voor probleemoplossing bij het oplossen van dit probleem.

Bijgewerkt op 20 maart 2019