Optie Selecteert

Een optie selecteren lijkt veel op een vervolgkeuzelijst, maar in plaats van uit een knop te bestaan, is het meer een formulierveld. Optieselecties zijn primair ontworpen voor gebruik in webformulieren, ze stellen gebruikers in staat een optie te selecteren uit een vervolgkeuzelijst. Deze gegevens worden dan meestal opgenomen in de indieningsgegevens van een formulier. Het meest voorkomende voorbeeld van implementatie van optieselectie in een webformulier is het selecteren van een land.

Een optie bewerken Selecteer

Selecteer eerst de optie selecteren op het ontwerp canvas door Links klikken het.

optie-select-knop

U krijgt nu de optie opties selecteren te zien in het zijbalkinspectiemenu. Navigeer naar de knop met het label Open Selecteer editor en Links klikken Hierdoor wordt het venster Editor selecteren geopend.

select-editor-venster

Selecteer items toevoegen en verwijderen

Het toevoegen en verwijderen van geselecteerde items met de Select Editor is heel eenvoudig. Rechtsboven in het venster bevinden zich twee knoppen, een gemarkeerd met een - symbool en een gemarkeerd met een + symbool. De knop gemarkeerd met een - symbool verwijdert het momenteel geselecteerde item wanneer Links geklikt en de knop gemarkeerd met een + zal een nieuw item toevoegen als dat zo is Links geklikt.

selecteer-venster-toevoegen-verwijderen

Bewerken Selecteer items

Om een ​​geselecteerd item uit de Select Editor te bewerken, hoeft u alleen maar Links klikken het kleine instellingensymbool dat zich helemaal rechts bevindt van het item in de lijst met items dat u wilt bewerken. Hierdoor worden de geselecteerde itemdetails in een popover geopend. Items binnen een optie selecteren hebben twee hoofdattributen die kunnen worden bewerkt, de Titel en Waarde​ De titel is de tekst die voor dit item wordt weergegeven in de lijst met optieselecties en de waarde is de gegevens die in het formulier worden opgenomen wanneer het wordt gepost.

selecteer-venster-bewerken