1. Home
  2. Ermee beginnen
  3. Projectinstellingen
  1. Home
  2. gebruik Blocs
  3. Wordpress
  4. Projectinstellingen

Projectinstellingen

De Projectinstellingen kunnen worden gebruikt om verschillende aspecten van uw project aan te passen Blocs project. Deze opties zijn doorgaans van invloed op de hele website.

Toegang tot de projectinstellingen

U kunt toegang krijgen tot de projectinstellingen via het hoofdmenu, links van de breekpuntbesturing, of via de sneltoets ⌘+,.

project-instellingen

Algemene instellingen

Site Naam

De waarde van de sitenaam wordt gebruikt voor sociale kaarten en voor de themanaam bij het maken van een WordPress-thema.

Webadres

Het webadres is de URL waarop u uw site wilt hosten. Het invullen van dit veld is belangrijk als u een sitemap wilt genereren wanneer u uw site exporteert.

Achtergrond

In het vervolgkeuzemenu van het framework kunt u selecteren welke versie van de Bootstrap-framework de site zal gebruiken. Let op: projecten kunnen niet worden teruggedraaid als ze eenmaal zijn gemigreerd naar een nieuwere versie van het framework.

Startpagina

Standaard Blocs gebruikt de eerste pagina in uw project als startpagina van de site. Met behulp van dit vervolgkeuzemenu kunt u de startpagina instellen op een van de pagina's in uw project.

Taal

Standaard Blocs stelt geen taalkenmerk van de site in. Met het vervolgkeuzemenu taal kunt u het standaard taalkenmerk voor alle nieuwe pagina's instellen. Let op: deze optie werkt het taalkenmerk niet bij voor de momenteel gemaakte pagina's.

Tip voor beginners

Deze optie vertaalt de inhoud van een site niet automatisch naar een andere taal, maar vertelt de browser gewoon dat de inhoud van de site in een bepaalde taal is geschreven.

Nieuw paginatype

Standaard Blocs maakt alle nieuwe pagina's met de . Html achtervoegsel. Met deze optie kunt u het standaard nieuwe paginabestandstype instellen op een van de ondersteunde paginabestandsindelingen.

CMS-instellingen

Blocs heeft geïntegreerde ondersteuning voor een reeks premium en open source contentmanagementsystemen van derden, waardoor u eenvoudig krachtige, dynamische websites kunt maken die kunnen worden bijgewerkt en waaraan kan worden bijgedragen buiten de Blocs toepassing. Met dit vervolgkeuzemenu kunt u een doel-CMS voor het project instellen. U kunt meer lezen over de CMS'en Blocs ondersteunt hier.

Achtergrond kleur

Standaard worden sites gemaakt binnen Blocs een standaard witte achtergrond hebben, deze kleur stelt u in staat om een ​​aangepaste algemene achtergrondkleur voor uw hele site in te stellen.

Breedte

Met de breedte-optie kunt u de maximale breedte instellen die uw site zal uitrekken om te passen. Standaard is deze ingesteld op 1170 px, dit betekent dat zodra de breedte van de browser waarin deze wordt bekeken 1170 px breed is, uw website niet langer in breedte zal groeien om de beschikbare ruimte te vullen. In plaats daarvan blijft het 1170 px breed, maar horizontaal gecentreerd in het midden van de beschikbare ruimte, in het browservenster.

Deze waarde kan op alles worden ingesteld, bijvoorbeeld: als u wilt dat uw site de rand van de browser vult, ongeacht de grootte van het browservenster, wijzigt u deze waarde in 100%;

Lichaamsklassen

Klassen die in dit veld worden ingevoerd, worden toegevoegd aan het body-tag van elke pagina wanneer de site wordt bekeken of geëxporteerd. Meerdere klassen moeten worden gescheiden met spaties.

Als u een klas aan een specifieke pagina van een site moet toevoegen, gebruikt u de optie lichaamsklasse gevonden in pagina-instellingen.

De actieve klasse is de aangepaste klasse die wordt toegepast op alle navigatiekoppelingen die overeenkomen met de huidige browser-URL. Deze klasse wordt toegepast op de huidige actieve paginakoppeling in de hoofdnavigatie van de site. U kunt meer lezen over de actieve staatsklasse en hoe u deze kunt gebruiken hier.

Projectmiddelen insluiten

Blocs stelt u in staat om alle middelen die op uw site worden gebruikt, in het main Blocs project-bestand. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het proces van het werken op meerdere Macs een stuk gestroomlijnder wordt, omdat alles wat in het project wordt gebruikt in één bestand is ondergebracht. Het grootste nadeel van het insluiten van activa in een projectbestand is dat toekomstige wijzigingen die aan die activa worden aangebracht, niet worden gesynchroniseerd en weergegeven binnen Blocs.

Op alle nieuwe Blocs projecten, asset embedding is ingeschakeld standaard kan het echter ook worden uitgeschakeld. Als insluiten is ingeschakeld, worden alle nieuw toegevoegde middelen in het projectbestand ingesloten, als insluiten is uitgeschakeld, Blocs zal eenvoudig linken naar de originele activabestanden.

Tip voor beginners

Als u de embedded asset-workflow wilt gebruiken op een Blocs project dat eerder was ingesteld om te koppelen aan activa, kunt u de functie voor bulk-insluitingen om dit te doen.

Algemene typografie-instellingen

project-instellingen-tekst
Met behulp van de algemene tekstopties is het mogelijk om te bepalen hoe tekst eruitziet voor alle tekstobjecten gedurende uw hele project. De tekst op webpagina's is meestal verpakt in HTML-tags zoals kopteksten en alinea's. Met deze algemene opties kunt u de basisstijlwaarden instellen, zoals lettertype, lettergrootte en kleur voor deze tags. Meer gevorderde gebruikers kunnen ook meer gedetailleerde stijlaanpassingen maken met de Klasse Manager en Klasse-editor die beschikbaar is met Blocs.

Adobe Fonts-ID

Als u een Adobe-lettertypen account, kunt u uw Adobe-weblettertypen in Blocs door simpelweg de relevante project-ID in dit veld. U kunt meer lezen over het implementeren van Adobe Fonts in uw Blocs projecten, hierin speciale kennisbankpost.

Algemene knopinstellingen

project-instellingen-knoppen
Met de algemene knopinstellingen kunt u het algehele uiterlijk van nieuw gegenereerde knoppen binnenin instellen Blocs, of ze nu worden gedropt als Brics of toegevoegd als onderdeel van een vooraf gemaakt Bloc​ U kunt de stijl, de grootte en het hoektype bepalen van elke knop die in uw project wordt gegenereerd.

Onthoud dat het uiterlijk van een knop ook per knop kan worden aangepast met behulp van de opties in de zijbalk.

Site-afbeeldingen

project-instellingen-knoppen

Een favicon toevoegen

Om een ​​favicon aan uw site toe te voegen, klikt u op de kleine faviconminiatuur en selecteert u vervolgens het kunstwerk dat u als favicon van uw site wilt gebruiken. Gebruik voor het beste resultaat een PNG-formaat van 16x16px.

Het afbeeldingsbestand dat hier is ingesteld, wordt gedurende het hele project als het logo van de site gebruikt. Als er bijvoorbeeld een nieuwe navigatie Bloc wordt toegevoegd dat een logo bevat, deze afbeelding wordt gebruikt voor het logo daarbinnen Bloc, of, als de datafeed van een afbeelding is ingesteld op logo, wordt deze afbeelding weergegeven.

Beeldbescherming

Indien ingeschakeld, voegt deze optie basisbeeldbeveiliging toe die voorkomt dat alle afbeeldingen met de rechtermuisknop worden geklikt of gesleept wanneer ze in een browser worden bekeken.

Automatiseer afmetingen van afbeeldingstags

Indien ingeschakeld, wordt deze optie toegevoegd Breedte en Hoogte HTML-attributen voor alle afbeeldingstags op een website. Als deze optie is ingeschakeld, kunt u de Google-paginasnelheidsscore van een website verbeteren.

Analytics

project-instellingen-analyse
Met analytische webservices kunt u gebruikersstatistieken voor uw site bijhouden. Deze services van derden bieden over het algemeen een klein codefragment dat moet worden toegevoegd aan de webpagina's waarop u de activiteit wilt volgen. Als u het codefragment in dit tekstgebied plaatst, wordt het aan alle pagina's binnen uw project toegevoegd.

project Bijlagen

Projectbijlagen lijken een beetje op pagina-bijlagen met het grote verschil dat deze bijlagen worden toegevoegd aan de koptekstsecties van elke pagina in een project. Naast het toevoegen van JS- en CSS-bestanden, kunt u ook HTML-bestanden, PHP-bestanden of zelfs hele mappen vol bestanden toevoegen die u bij de uiteindelijke export van uw project wilt opnemen.

Tip voor beginners

Bijgevoegde JS-bestanden worden in de export / js-directory geplaatst, CSS-bestanden worden in de export / css-directory geplaatst en PHP-bestanden worden in de export / include-directory geplaatst. Alle JS- en CSS-bestanden worden aan de kop van elke pagina in een project toegevoegd.

Heroveren

Met Google ReCapture kunnen gebruikers de formulieren op hun sites beschermen tegen spam. De ReCapture-installatie vereist een Google-heroveringsaccount en een site en beveiligingssleutel, die moeten worden ingevoerd in de relevante velden.

U kunt alles lezen over het verkrijgen van uw ReCapture-site en beveiligingssleutel van Google hier en hoe u ReCapture-spambeveiliging toevoegt aan de formulieren in uw Blocs website hier.

Site Info

Deze waarden worden in het style.css-bestand geschreven voor het exporteren van statische en WordPress-thema's. Bij het maken van een WordPress-thema worden deze details gebruikt om de metagegevens van het thema in de WordPress-themakiezer te vullen.

accounts

Social

Twitter

Deze waarde wordt gebruikt voor sociale Twitter-kaarten.

Facebook

Deze waarde wordt gebruikt voor sociale Facebook-kaarten.

Facebook-beheerder

Deze waarde wordt gebruikt met fb: admins Eigendom van Facebook-sociale kaarten.

Facebook-app-ID

Deze waarde wordt gebruikt met fb: app_id Eigendom van Facebook-sociale kaarten.

Disqus-naam

Als u bezoekers van uw site in staat wilt stellen reacties op pagina's achter te laten, raden we u aan om de externe dienst Disqus te gebruiken. U kunt meer lezen over het opzetten van Disqus hier.

E-commerce

Stripe-publicatiesleutel

Deze waarde is vereist voor Stripe-aankoopknoppen (Stripe-sleutel ophalen).

ID van peddelverkoper

Deze waarde is vereist voor Paddle-aankoopknoppen (Paddle-ID ophalen).

Ecwid winkel-ID

Deze waarde is vereist voor Ecwid-aankoopknoppen (Krijg Ecwid ID).

API-ID van snipcart

Deze waarde is vereist voor Snipcart-aankoopknoppen (Snipcar-ID ophalen).

Exporteer instellingen

De exportinstellingen zijn hetzelfde als de instellingen op het geavanceerde export vel. Deze instellingen geven u toegang tot verschillende opties die kunnen worden gebruikt om de prestaties van uw site te verbeteren zodra deze wordt gehost.

Kleineren

Minificatie (ook wel minimaliseren of verkleinen) is het proces waarbij alle onnodige tekens uit de broncode worden verwijderd zonder de functionaliteit ervan te wijzigen. Het grote voordeel van het gebruik van minificatie is dat het de laadtijd van een website aanzienlijk kan verbeteren.

Lazy laden

Normaal gesproken wordt wanneer een gebruiker een webpagina opent, de volledige inhoud van de pagina in één keer gedownload en weergegeven. Hoewel de browser hierdoor de webpagina in het cachegeheugen kan opslaan, is er geen garantie dat de gebruiker alle gedownloade inhoud daadwerkelijk zal bekijken.

In plaats van alle inhoud in bulk te laden wanneer de pagina wordt geopend, kan inhoud worden geladen wanneer de gebruiker een deel van de pagina opent dat dit nodig heeft. Bij lazy loading worden pagina's gemaakt met plaatsaanduidingsinhoud die alleen wordt vervangen door daadwerkelijke inhoud wanneer de gebruiker deze nodig heeft.

Indien ingeschakeld, kan Lazy load helpen om de laadsnelheid van een media-rijke webpagina te verbeteren.

Schone pagina-URL's

Standaard is de interne URL-structuur van sites die binnen zijn gemaakt Blocs bevat de volledige bestandsnaam, bijvoorbeeld:

blocsapp.com/press.html

Als u schone URL's inschakelt, wordt de bestandsextensie verwijderd van interne pagina-URL's binnen uw site, waardoor ze er schoner uitzien, bijvoorbeeld:

blocsapp.com/press/

Hoewel het niet essentieel is, kan het gebruik van schone URL's helpen om SEO te verbeteren.

Sitemap

Dit selectievakje maakt het mogelijk om het automatisch genereren van sitemaps uit te schakelen.

Cache Bust CSS en JS

Standaard zijn webbrowsers ontworpen om belangrijke delen van webpagina's in het cachegeheugen te bewaren. De reden hiervoor is om de laadtijden te versnellen. Bronnen in de cache worden opgeslagen op de computer van de bezoeker, wat betekent dat de volgende keer dat ze een site bezoeken, deze bronnen sneller worden geladen omdat ze lokaal worden opgeslagen. Er zijn echter momenten waarop dit bijvoorbeeld problematisch kan zijn. Als u grote visuele stijlwijzigingen aanbrengt op uw site en deze opnieuw uploadt naar uw server, zal iedereen die uw site bezoekt met een cacheversie van de stylesheet nog steeds de oude visuele stijl zien, waardoor uw site er mogelijk kapot uitziet. Indien ingeschakeld, cache-busting voegt unieke achtervoegsels toe aan de bestandspaden van de CSS- en JS-bestanden die op uw site worden gebruikt. Zodra uw nieuwe site is gehost, dwingen deze achtervoegsels de browser van de bezoeker om de code opnieuw van de server te laden en een nieuwe cacheversie van de bron te maken.

jQuery opnemen

Als het framework van uw project is ingesteld op Bootstrap 5, verschijnt deze extra optie in de exportinstellingen, zodat u de jQuery-bibliotheek kunt toevoegen aan uw Bootstrap 5-site wanneer deze wordt geëxporteerd.

WebP genereren

Wanneer uw site wordt geëxporteerd en deze optie is ingeschakeld, Blocs zal alles genereren en vervangen .jpg en . Png activa in uw websitecode met sneller ladende WebP-versies. Dit kan helpen om de laadsnelheid van pagina's te verbeteren. Blocs zal ook het origineel gebruiken .jpg en . Png asset-bestanden om terugval te implementeren voor oudere webbrowsers die WebP niet ondersteunen.

WebP-kwaliteit

Met deze optie kunt u de compressiekwaliteit instellen van de WebP-afbeeldingen die Blocs genereert bij export. De standaardwaarde is 70, hoe lager de waarde, hoe lager de afbeeldingskwaliteit en bestandsgrootte.

Exportlocatie

Met deze optie kunt u een speciale exportlocatie voor een project instellen. Dit helpt om de ontwikkelingsworkflow te versnellen, aangezien het voorkomt dat elke keer dat het project wordt geëxporteerd, een exportlocatie opnieuw moet worden geselecteerd.

Misc

De diverse instellingen geven u toegang tot een reeks andere functies die u mogelijk in uw site wilt integreren.

Schakel mobiele animatie uit

Met deze optie kunt u animatie op het SM en XS breekpunten.

Pre-Loader-instellingen

Om de presentatie van uw website te verbeteren, Blocs integreert automatisch een kleine vooraf geladen animatie. Deze animatie wordt weergegeven in de browser van de bezoeker totdat de site volledig is geladen. Zodra uw site volledig is geladen, verdwijnt de pre-loader automatisch en wordt de webpagina weergegeven.

WordPress

Met de WordPress-opties kunt u verschillende aspecten beheren van hoe een thema eruitziet en functioneert nadat het is geëxporteerd en geïnstalleerd in WordPress.

Voorbeeld van Thumb

Dit is de miniatuur die wordt gebruikt in het WordPress-themaselectiegebied, de aanbevolen grootte is X 1200 900​ Als er geen duimafbeelding is ingesteld, Blocs genereert automatisch een tijdens het exporteren.

WordPress Admin Bar

Met deze optie kunt u bepalen of de WordPress-beheerbalk zichtbaar is aan de voorkant van de website wanneer een gebruiker is ingelogd.

Met deze optie worden de aanbevolen afbeeldingsbesturingen ingeschakeld voor pagina's in de WordPress-backend.

Logo Customiser-bedieningselementen

Als deze optie is ingeschakeld, kunnen gebruikers de logo-afbeelding in een navigatie wijzigen Bric, met een aangepaste versie, met behulp van de WordPress-aanpassingsopties in de WordPress-beheerder.

Automatische pagina-generatie

Deze optie genereert automatisch alle pagina's van uw Blocs site in de WordPress-backend, wanneer het thema voor het eerst wordt geactiveerd. (Let op: om deze functie opnieuw uit te voeren, moet het thema worden uitgeschakeld en vervolgens opnieuw worden geactiveerd).

Bijgewerkt op 9 januari 2024