1. Home
  2. Tips
  3. Publiceer een site op internet
  1. Home
  2. Probleem oplossen
  3. Publiceer een site op internet
  1. Home
  2. gebruik Blocs
  3. Reclame
  4. Publiceer een site op internet

Publiceer een site op internet

Nadat u klaar bent met het maken van uw website, zijn er een aantal aanvullende vereisten en taken die u moet voltooien om uw website te publiceren, zodat deze online beschikbaar is.

Voorwaarden

Hieronder is een lijst van de aanvullende vereisten die u nodig heeft om uw website te publiceren.

domeinnaam

Een domeinnaam is de naam van uw website. Een domeinnaam is het adres waar internetgebruikers toegang tot uw website kunnen krijgen. Een domeinnaam wordt gebruikt om computers op internet te zoeken en te identificeren. Computers gebruiken IP-adressen, dit zijn een reeks cijfers. Het is echter moeilijk voor mensen om reeksen getallen te onthouden. Daarom werden domeinnamen ontwikkeld en gebruikt om entiteiten op internet te identificeren in plaats van IP-adressen te gebruiken.

Een domeinnaam kan elke combinatie van letters en cijfers zijn en kan worden gebruikt in combinatie met de verschillende domeinnaamextensies, zoals .com, .net en meer.

De domeinnaam moet worden geregistreerd voordat u deze kunt gebruiken. Elke domeinnaam is uniek. Geen twee websites kunnen dezelfde domeinnaam hebben. Als iemand www.uwdomein.com intypt, gaat het naar uw website en die van niemand anders.

Tip voor beginners

Bij het kiezen van een domeinnaam raden we aan om woorden te gebruiken die zijn gemakkelijk te spellen, is het ook belangrijk om de domeinnaam te behouden kort en gedenkwaardig.

web Hosting

Webhosting is een service waarmee organisaties en individuen een website of webpagina op internet kunnen plaatsen. Een webhost of webhostingserviceprovider is een bedrijf dat de technologieën en services levert die nodig zijn om de website of webpagina op internet te bekijken. Websites worden gehost of opgeslagen op speciale computers die servers worden genoemd.

Als internetgebruikers uw website willen bekijken, hoeven ze alleen maar uw websiteadres of domein in hun browser in te voeren. Hun computer maakt dan verbinding met uw server en uw webpagina's worden via de browser bij hen afgeleverd.

De meeste hostingbedrijven vereisen dat u de eigenaar bent van uw domein om bij hen te hosten. Als u geen domein heeft, zullen de hostingbedrijven u helpen er een aan te schaffen.

Tip voor beginners

We raden aan om goede webhosting te gebruiken als u dat wilt voor uw site laad snel, resulteert goedkope hosting meestal in slechte verbindingssnelheden.

Uw webhostingprovider stelt u in staat om speciale inloggegevens voor uw server aan te maken, Blocs heeft deze inloggegevens nodig om verbinding te maken met uw server.

Uploaden naar hosting

Nu je je domeinnaam en hosting hebt ingesteld, kun je de ingebouwde gebruiken publishing kenmerk van Blocs om uw site online te krijgen.

Problemen

Als u problemen ondervindt met uw site, zoals defecte functionaliteit of ontbrekende afbeeldingen, raden we u aan deze te lezen deze kennisbankpost dat omvat het gebruik van de webinspecteur om problemen aan de serverzijde te identificeren en op te lossen.

Tip voor beginners

Webbrowsers hebben een ingebouwd mechanisme dat caching wordt genoemd, waardoor webpagina's sneller worden geladen. Het kan voorkomen dat uw oude webpagina-ontwerp blijft laden, dit komt doordat het is opgeslagen in de browsercache. Probeer het cachegeheugen van uw browser te wissen om het probleem te verhelpen. Wij hebben gemaakt dit artikel om te helpen bij cacheproblemen.

Bijgewerkt op 25 november 2022