Reclame

Nadat u klaar bent met het maken van uw website, wilt u deze misschien publiceren, zodat deze online beschikbaar is. Blocs wordt geleverd met ingebouwde publicatiefunctionaliteit die publicatie mogelijk maakt met FTP, SFTP, FTP met impliciete SSL en FTP met TSL/SSL.

Tip voor beginners

Let op: in deze handleiding wordt ervan uitgegaan dat u al toegang heeft tot een server en over uw SFTP/FTP-inloggegevens beschikt. U kunt meer lezen over het instellen van hosting hier.

Open Publicatiebeheer

Om te beginnen met het publiceren van uw website, moet u eerst de Publicatiemanager openen. Navigeer hiervoor naar de rechterbovenhoek van het hoofdmenu Blocs toepassingsvenster en klik op de exportknop.

Dit opent een vervolgkeuzemenu met verschillende exportopties, selecteer uit deze lijst met menu-items publiceren.

De Publishing Manager-popover wordt geopend, van hieruit kunt u servers toevoegen/verwijderen en ook een server selecteren waarop u een website wilt publiceren.

Voeg een server toe

Om een ​​nieuwe server toe te voegen, klikt u eenvoudig op de plusknop + bevindt zich aan de rechterkant van het publicatievenster. Hierdoor wordt een popover geopend waarin u uw serverreferenties kunt invoeren.

Serverreferenties

Naam – Een beschrijvende naam voor de server/publicatielocatie.

Adres – Het adres (URL) van de server.

Gebruikersnaam – De SFTP/FTP-gebruikersnaam die wordt gebruikt om in te loggen op server/hosting (deze wordt ingesteld bij hosting).

Wachtwoord – Het SFTP/FTP-wachtwoord dat wordt gebruikt om in te loggen op server/hosting (dit wordt ingesteld bij hosting).

Protocol – Het verbindingsprotocol Blocs zal gebruiken om te communiceren met de server/hosting (SFTP aanbevolen).

Pad - De locatie Blocs zal de websitegegevens overbrengen naar op de server/hosting. Als uw FTP-account is ingesteld om te starten in de hoofdmap van het domein, moet dit veld mogelijk leeg blijven.

Haven - De poort Blocs zal gebruiken om verbinding te maken met de server/hosting aan.

belangrijk

Blocs slaat uw wachtwoorden op met behulp van de beveiligde MacOS-sleutelhanger. Serverwachtwoorden worden niet opgeslagen in projectbestanden.

server opslaan

Nadat u uw server-/hostingreferenties hebt ingevoerd, klikt u op de besparen knop en een nieuwe server wordt toegevoegd aan de serverlijst.

Bewerk een server

Om een ​​server te bewerken, klikt u eenvoudig op de instellingenknop aan de rechterkant van het serveritem. Hierdoor wordt een popover geopend waarin u uw serverreferenties kunt invoeren.

Verwijder een server

Klik op de minknop om een ​​server te verwijderen - bevindt zich aan de rechterkant van het publicatievenster.

Publiceren naar Server

Om naar een server te publiceren, klikt u gewoon op een serveritem en de knop Publiceren wordt actief. Als u verbinding maakt met een server met behulp van SFTP u kunt ook selecteren of u de hele site wilt uploaden of alleen de wijzigingen.

Zodra u op klikt publiceren knop, Blocs begint het proces van het overzetten van uw website naar uw hosting.

Publiceer voltooid

Zodra uw website is gepubliceerd, Blocs zal een voltooiingsmelding weergeven.

Tip voor beginners

Als u publiceert vanuit Blocs voor de eerste keer via SFTP, is het raadzaam om te selecteren Volledige site bij het publiceren. Dit zorgt ervoor dat alle bestanden naar de server worden overgebracht.

Bijgewerkt op 5 december 2022

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikelen