Korte codes

Shortcodes zijn kleine tekstfragmenten die via de codewidget of de verschillende tekst Brics die komen met Blocs​ Wanneer een project wordt geëxporteerd, worden deze codes vervangen door algemene projectvariabelen zoals de paginanaam, titel of basis-url. Shortcodes kunnen erg handig zijn bij het ontwikkelen van aangepaste Blocs, Brics en paginasjablonen.

Paginadetails

%paginanaam% - Paginanaam
%pagina titel% - Pagina titel
% pageFileName% - Paginabestandsnaam
% zoekwoorden% - SEO-trefwoorden
%Omschrijving% - SEO-beschrijving
%pagina URL% - Pagina URL
%pagePathLevel% – Voorvoegsel paginapad op basis van niveau, bijv. (../).

Tip voor beginners

De korte code op paginapadniveau (%pagePathLevel%) wordt alleen ingevuld bij exporteren.

Sitegegevens

% baseURL% - Basis-URL

Tip voor beginners

De shortcodes van de basis-url en pagina-URL vereisen dat de webadres url in projectinstellingen wordt ingevuld.

E-commerce

%ecwidStoreID% – Ecwid Store ID – Projectinstellingen
%paddleUserID% – Paddle Gebruikers-ID – Projectinstellingen
%snipcartApiKey% – Snipcart Api Key – Projectinstellingen
%stripeUserID% – Stripe Gebruikers-ID – Projectinstellingen

Misc

% isPreview% - Identificeer de voorbeeldmodus

Met behulp van korte codes in Custom Bric Sjabloonbestanden

Bij gebruik van korte codes binnen een custom Bric sjabloonbestand, moeten ontwikkelaars hun sjablooncode schrijven om rekening te houden met de waarschijnlijkheid van een custom Bric wordt toegevoegd in het globale gebied, waardoor het sjabloonbestand door elke pagina op de site wordt gebruikt. Dit heeft uiteraard invloed op de paginaspecifieke shortcodes. Als een korte pagina-code (% pageName%) wordt gebruikt in een sjabloonbestand dat in een globaal gebied wordt geplaatst, zal de waarde bij het exporteren blanco zijn.

Bijgewerkt op 19 januari 2023