Site Search

Zoeken op de site is een verzameling aangepaste zoekopdrachten Brics die zijn ontworpen om het proces van het toevoegen van zoekopdrachten aan een Blocs website ongelooflijk eenvoudig. Het installatieproces is eenvoudig: begin met het toevoegen van de hoofdzoekopdracht op de site Bric geven Blocs website zorg er vervolgens voor dat op alle pagina’s SEO-trefwoorden zijn ingesteld in de Blocs pagina-instellingen en Blocs met handvat de rest.

Site Search is te koop bij de Blocs Shop.

Site Search Bric

Deze Bric voegt een zoekinvoerveld toe aan uw website. De aanwezigheid ervan op een projectpagina zal ervoor zorgen Blocs maakt en indexeert alle pagina's op uw site, zodat ze als zoekresultaten worden weergegeven wanneer een zoekopdracht in het zoekveld wordt ingevoerd.

De trefwoorden en SEO-paginanaam waarden, van pagina-instellingen, worden gebruikt als zoektags voor elke pagina. Als een pagina een beschrijving ingesteld, wordt deze ook weergegeven in de zoekresultaten, onder de titel van het resultaat.

Pagina uitsluiten Bric

Mogelijk zijn er enkele pagina's op uw site die u wilt uitsluiten van sitezoekopdrachten. Om een ​​pagina uit te sluiten, plaatst u eenvoudigweg het Pagina uitsluiten Bric in de dynamisch inhoudsgebied van een pagina. Dit zal voorkomen Blocs van het indexeren van de pagina voor zoeken op de site.

Tip voor beginners

Zorg ervoor dat u de uitsluitingspagina niet plaatst Bric bij één van de projecten Wereldwijde gebieden, omdat dit voorkomt dat alle pagina's worden geïndexeerd voor zoeken.

Naast de pagina's van uw site kunt u ook externe URL's opnemen als onderdeel van de zoekfunctionaliteit van uw site. Om dit te doen, plaatst u één exemplaar van de External Link Bric op uw site en vul deze via de zijbalkinspecteurs met de externe links die u wilt opnemen als onderdeel van uw sitezoekopdracht.

Preview-ondersteuning

Site Search ondersteunt alle app-previewmodi. Zodra u echter naar uw lokale bestandssysteem exporteert, zal Site Search niet correct functioneren door simpelweg het lokale HTML-bestand te openen. In een webbrowser moet het worden uitgevoerd vanaf een webserver. Zodra uw site is gehost, werkt de zoekfunctionaliteit zoals verwacht.

Maatwerk

Het invoerveld voor de sitezoekopdracht en de vervolgkeuzelijst met resultaten bieden verschillende aanpassingsopties via de zijbalkopties, maar het kan zijn dat u de visuele weergave van het invoerveld en de resultaten nog verder wilt aanpassen. Dit kan worden gedaan met behulp van de volgende subklassen in combinatie met de Klasse Manager en Klasseneditor.

.blocs-site-search-containerinvoer – Gebruik deze klasse om het hoofdzoekinvoerveld op te maken.

.blocs-Zoekresultaten – Gebruik deze klasse om de vervolgkeuzelijst met resultaten op te maken.

.blocs-zoekresultaten .dropdown-item – Gebruik deze klasse om de dropdown-items met resultaten op te maken.

Problemen oplossen

Q. De huidige pagina wordt niet weergegeven in de vervolgkeuzelijst met zoekresultaten?

A. Dat is normaal. De huidige pagina wordt om voor de hand liggende redenen uit de zoekresultaten gefilterd.

Q. Geen van mijn pagina's wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst met zoekresultaten en ze bevatten allemaal geldige SEO-trefwoordgegevens?

A. Zorg ervoor dat u geen uitsluitingspagina heeft Bric gelegen in een van de Wereldwijde gebieden.

Q. Scant Site Search alle inhoud op elke pagina om resultaten te vinden?

A. Nee. Site Search is bedoeld als een lichtgewicht, snelle en efficiënte zoekoplossing. De resultaten voor pagina's worden gefilterd op de paginanaam en trefwoorden die zijn ingevoerd in de SEO-instellingen van een pagina.

Q. Geeft Site Search resultaten weer op een resultatenpagina?

A. Nee. Zoekresultaten op de site worden in realtime weergegeven. Wanneer tekst wordt ingevoerd in het invoerveld van de sitezoekopdracht, worden de mogelijke resultaten weergegeven in een vervolgkeuzeveld.

Q. Kan ik de visuele weergave van het invoerveld voor de sitezoekopdracht en de vervolgkeuzelijst met resultaten aanpassen?

A. Ja, zie het gedeelte voor verdere aanpassing hierboven.

Q. Hoe update ik de Site Search Brics?

A. Jij kunt lezen Deze gids bij het updaten Brics, met behulp van Extensiebeheer.

Q. Ik heb Site Search gekocht Bric, hoe download ik het opnieuw?

A. De sitezoekopdracht Bric wordt verkocht via de Blocs Shop, gebruiken we Paddle voor distributie. U kunt inloggen Mijn peddel en toegang krijgen tot uw eerdere bestellingen.

Bijgewerkt op 6 oktober 2023