Staalbeheer

Er zijn meerdere manieren om kleur toe te voegen aan elementen in Blocs, u kunt ofwel statische kleuren gebruiken die worden toegepast via een aangepaste CSS-klasse of u kunt algemene stalen gebruiken. Het voordeel van het gebruik van een globaal staal is dat als de kleurwaarde van een globaal staal ergens in de toekomst wordt bijgewerkt, alle Blocs en Brics waaraan dat staal is toegewezen, wordt automatisch bijgewerkt om de nieuwe kleur gedurende uw hele project weer te geven.

Wijs een Global Swatch toe

Om een ​​globaal staal toe te wijzen aan een Bloc or Bric, klik gewoon met de rechtermuisknop op het geselecteerde object en selecteer in het contextmenu de kleur optie, zal dit het algemene Swatch Manager-venster openen. Vanuit dit venster kunt u het staal selecteren dat u aan het momenteel geselecteerde object wilt toewijzen. Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot de algemene Swatch Manager door op de kleurruimte in de zijbalkopties onder het tabblad Uiterlijk te klikken of door de sneltoets te gebruiken ⌘ + 8.

staal-kleur-selecteren

Voeg een nieuw globaal staal toe

Om een ​​nieuw globaal staal toe te voegen, klikt u op het + symbool in de rechterbovenhoek van het algemene Swatch Manager-venster.

add-staal

Bewerk Global Swatch

Om een ​​globaal staal te bewerken, selecteert u het eerst en klikt u vervolgens op het hoofdkleurvak in de linkerbovenhoek van het algemene Swatch Manager-venster of anders Right Click een staal en selecteer Edit vanuit het contextmenu. Hiermee wordt de oorspronkelijke Mac-kleurenkiezer geopend, zodat u de eigenschappen van de stalen kunt bewerken. Wanneer u wijzigingen aanbrengt in een globaal staal, worden alle objecten waaraan dat staal is toegewezen, gedurende uw hele project bijgewerkt.

edit-staal

Stel de staalnaam in

Standaard hebben alle nieuwe globale stalen geen naam. Om een ​​globaal staal eenvoudig een aangepaste naam te geven links klikken het naamlabel in het Swatch Manager-venster en gebruik vervolgens uw toetsenbord om een ​​naam naar keuze in te voeren.

belangrijk

Houd er rekening mee dat. Namen die aan globale stalen worden gegeven, worden niet genoemd in de geëxporteerde code van uw website, ze zijn alleen bedoeld ter visuele referentie binnen de ontwerpomgeving.

Verwijder Global Swatch

Om een ​​globaal staal te verwijderen, klikt u op het - symbool in de rechterbovenhoek van het algemene Swatch Manager-venster om het pop-upmenu voor verwijderen te openen. Vanaf hier kunt u ervoor kiezen om het momenteel geselecteerde staal te verwijderen of om alle ongebruikte stalen in het project te verwijderen.

remove-staal
Als alternatief kunt u ook Right Click een stalen tegel en selecteer Verwijder vanuit het contextmenu.

Om een ​​staal van een willekeurig object te ontkoppelen, klikt u op het kleine kruisje in het kleurenvak in de zijbalkopties.

unlink-staal

Kleuren importeren/exporteren

Blocs ondersteunt het importeren en exporteren van kleuren die gebruikmaken van de .clr bestandsextensie. Om globale kleurstalen te importeren of exporteren, navigeert u naar de ronde menuknop, die zich links van de verwijderknop bevindt. Als u op deze knop klikt, krijgt u een menu te zien dat zowel de opties voor importeren als exporteren van Global Swatch bevat.

Genereer kleurvarianten

Het is mogelijk om snel een donkerdere of lichtere variant van elke kleur te maken in de Swatch Manager. Om een ​​kleurvariant te genereren, klik met de rechtermuisknop een willekeurig staal om het contextmenu weer te geven en selecteer vervolgens het type kleurvariant dat u wilt toevoegen.