Het Design Canvas

Het ontwerpcanvas geeft de visuele output weer van de sites waarmee is gemaakt Blocs​ Het stelt gebruikers in staat om in realtime met de pagina te communiceren, zodat ze elementen kunnen selecteren, verplaatsen en hun inhoud kunnen bewerken. Het ontwerpcanvas bevindt zich in het midden van het hoofdvenster van de applicatie, ingeklemd tussen de linker- en rechterzijbalken.

ontwerp-canvas

De selectiemarkering

Wanneer op een element op het ontwerpcanvas wordt geklikt, wordt er een blauwe markering weergegeven, dit wordt de selectiemarkering genoemd. Afhankelijk van het type object dat is geselecteerd, kan deze markering ook enkele visuele stijlregelaars bevatten waarmee gebruikers de grootte en positie van het geselecteerde element kunnen aanpassen. We noemen deze Besturing uit de vrije hand, kunt u er meer over lezen hier.

selectie-marker

Canvas-instellingen

Het ontwerpcanvas heeft een reeks opties waarmee gebruikers de visuele weergave van de momenteel geopende website kunnen beheren. Deze opties zijn te vinden in het linksonder hoek van het ontwerpcanvas.

render-instellingen

Wireframe-modus

Wireframe-modus verwijdert alle niet-lay-out essentiële styling, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op pagina-inhoud en structuur.

Overzichtsmodus

De overzichtsmodus geeft een dunne blauwe rechthoek weer rond de begrenzende gebieden van alle elementen op de pagina, zodat gebruikers de onderliggende structuur kunnen zien.

Donkere site-modus

Dark Site Mode keert de kleuren van de + knoppen, waardoor ze beter te onderscheiden zijn op donkere achtergronden. Het simuleert ook de donkere modus van het besturingssysteem en past de donker-thema class naar de body-tag van de huidige pagina.

Weergave toevoegen Bloc Knop

Schakel de zichtbaarheid van het + knoppen die worden gebruikt om toe te voegen Blocs naar een pagina. Deze optie kan ook worden in- en uitgeschakeld met behulp van de sneltoets ⌥+⌘+4.

Weergave toevoegen Bric Knop

Schakel de zichtbaarheid van het + knoppen die worden gebruikt om toe te voegen Brics naar een pagina. Deze optie kan ook worden in- en uitgeschakeld met behulp van de sneltoets ⌥+⌘+5.

Regeleinde-tags weergeven

Regeleinde-tags zijn standaard niet zichtbaar, met deze optie kunnen gebruikers de visuele weergave ervan op het ontwerpcanvas wisselen.

Filters voor visuele beperkingen

Met deze optie kunt u kiezen uit verschillende soorten kleurenblindheidsfilters, zodat u kunt zien hoe uw site eruit zou zien voor een persoon met een visuele beperking.

Tip voor beginners

De renderinstellingen van het ontwerpcanvas worden alleen in de app van kracht en hebben geen effect op de site nadat deze is bekeken of geëxporteerd, ze zijn gewoon een in-app visueel ontwerphulpmiddel.

Bijgewerkt op 17 januari 2024