1. Home
  2. Ontwikkelaars
  3. Een aangepast Bric

Een aangepast Bric

Blocs heeft ingebouwde functionaliteit die is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het beheren van de distributie van updates voor custom Brics, dit zorgt voor een meer gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke update-aanpak voor Blocs gebruikers.

Het updateproces

Het updateproces werkt als volgt.

• Blocs zal de ontwikkelaarsserver pingen op zoek naar een XML-bestand met de relevante huidige versie voor een Bric.
• Als er een nieuwere versie beschikbaar is, Blocs zal de gebruiker op de hoogte brengen.
• Met behulp van Extension Manager kan de gebruiker nu de nieuwste versie van een Bric Met een enkele klik.

Eigen Bric XML

Het XML-bestand dat zich op de server van een ontwikkelaar bevindt, moet op de volgende manier worden opgemaakt en via HTTPS​ U kunt een update XML-voorbeeldbestand downloaden hier.

XML-kenmerksleutels

titel - De hoofdtitel voor het XML-bestand.

beschrijving - Een beschrijving van de huidige versie, inclusief eventuele wijzigingen.

pubDate - De datum waarop de nieuwste versie van de Bric werd uitgebracht.

download-URL - De download-URL voor het aangepaste Bric het dossier. Het moet een .bex bestand.

versie - De huidige versie van een Bric.

minimumBlocsVersie - De minimale versie van Blocs de Bric ondersteunt.

Belangrijk!

Vergeet niet om de download-URL attribuut om te verwijzen naar een URL die eindigt op de .bex or .zip bestandsextensie, zal elke andere bestandsextensie niet werken.

Bij het wijzen naar een .zip, moet het bestand een .bex bestand dat is hernoemd naar een .zip.

Sluit een Bric Naar XML

Om een ​​custom Bric naar een gehost XML-updatebestand, plakt u eenvoudig de live XML-URL in het updateveld voor die aangepaste Bric met de Bric Bouwer.

Belangrijk!

Om de locatie te helpen beschermen, wordt de XML-update-URL gecodeerd zodat deze niet langer leesbaar is, wanneer de Bric wordt opgeslagen.

Bijgewerkt op 1 februari 2021