1. Home
  2. Licenties
  3. Updaten naar MacOS Catalina-licentieprobleem
  1. Home
  2. Probleem oplossen
  3. Updaten naar MacOS Catalina-licentieprobleem

Updaten naar MacOS Catalina-licentieprobleem

Het probleem

Als je onlangs het besturingssysteem van je Mac hebt geüpgraded naar MacOS Catalina, zult u merken dat wanneer u de volgende keer opstart Blocs, wordt u gevraagd uw licentienummer opnieuw in te voeren om de applicatie te activeren.

Waarom is dit gebeurd?

Hoewel Blocs was eerder geactiveerd op uw Mac, onderdeel van het lokale register dat wordt aangemaakt wanneer u zich registreert Blocs is niet langer geldig onder MacOS Catalina vanwege nieuwe beveiligingsmaatregelen. Dit betekent dat u het Blocs toepassing opnieuw om dit lokale registerbestand te maken.

Op dit punt kunt u een van de volgende problemen tegenkomen. U heeft uw licentienummer niet of uw licentienummer loopt op zijn limiet en kan niet opnieuw worden gebruikt.

De oplossing

De oplossing voor dit probleem is relatief eenvoudig.

1. Start de Blocs applicatie en negeer het licentie-invoerdialoogvenster dat in eerste instantie wordt weergegeven.

2. Navigeren naar Blocs > Voorkeuren ... vanuit het hoofdvenstermenu.

3. Wanneer het voorkeurenvenster verschijnt, navigeert u naar het gelabelde tabblad Vergunning en Links klikken het. Dit zal een paneel onthullen dat twee tekstvelden bevat, waarvan er één nog steeds jouw Blocs licentienummer.

4. Kopieer het licentienummer vanuit het gelabelde veld licentienummer door de hele tekstreeks te selecteren en de sneltoets te gebruiken ⌘ + C​ Plak nu uw licentienummer in een leeg tekstdocument voor toekomstig gebruik met de sneltoets ⌘ + V.

5. Nu Links klikken de knop met het label Licentie deactiveren dat zich onder de tekstinvoervelden in het voorkeurenlicentievenster bevindt. Hiermee worden uw licentieactiveringen gereset, zodat u uw licentienummer opnieuw kunt gebruiken.

6. Keer terug naar het licentie-invoervenster dat wordt weergegeven wanneer u voor het eerst start Blocs en voer uw licentienummer in dat u in stap 4 hebt gekopieerd. Uw exemplaar van Blocs zou nu moeten activeren en u in staat stellen om de volledige versie van Blocs.

Heeft u nog steeds problemen?

Als de bovenstaande oplossing niet werkt, kunt u via deze e-mail uw licentienummer opnieuw naar u sturen speciaal formulier​ Als dat niet lukt, neem dan contact op met de technische ondersteuning hier voor verdere assistentie.

Bijgewerkt op 29 juni 2020